6,8 25 tys. ocen
6,8 10 1 25197
7,0 10 krytyków
Serenity
powrót do forum filmu Serenity

Pytanie do tych co widzieli obydwa.
Czy muszę obejrzeć najpierw "Firefly" by móc obejrzeć "Serenity"?

ocenił(a) film na 8
Agie

nie musisz ;] ja obejrzałem pierw film a dopiero po paru latach dowiedziałem się o serialu i go zaliczyłem ;p

ocenił(a) film na 7
krenek

Ledwo co dostałam e-mail o tej odpowiedzi. Dzięki!!! Najpierw więc obejrzę film ;).

Agie

Ten film jest zadziwiająco dobry :)Podobnie jak kolega wyżej zupełnie nie miałem pojęcia,że jakiś serial jest.Zresztą nie obejrzałem go do dzisiaj.

użytkownik usunięty
keirametz

Oj ludzie. Serial ma tylko 14 odcinków, ale zjada film na śniadanie.

ocenił(a) film na 7

Film ostatnio miałam okazję obejrzeć i mam zamiar wziąć się za serial, bo słyszę same pochlebne opinie.
Jeśli serial rzeczywiście jest lepszy, to muszę go obejrzeć ;).

ocenił(a) film na 7
Agie

Czy lepszy nie wiem, serial robiony jest w troche innym klimacie, ciekawe dialogi, calkiem niezly humor, najbardziej boli ze tak ten serial szybko zamkneli. Ale wlasnie dlatego, ze skonczyl sie bez zakonczenia - moim zdaniem lepiej zabrac sie za serial a pozniej obejrzec film. Jest kilka niewykorzystanych postaci w serialu, ktore prawie nie odegraly zadnej roli - film to wynagradza :)) No a sam film znow inny klimac, wiecej jak to ktos pisal sieczki lupanek wybuchow - roznica wieku, technika przez 2 lata od zakonczenia serialu poszla do przodu wiec i efekty specjalne lepsze. Ja obejrzalem najpierw serial a pozniej film i nie zaluje, ba nawet uwazam ze film jest swietnym zakonczeniem serialu ;]