PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1358}

Sex Pistols: Wściekłość i brud

The Filth and the Fury
2000
7,5 1,9 tys. ocen
7,5 10 1 1854
6,2 4 krytyków
Sex Pistols: Wściekłość i brud
powrót do forum filmu Sex Pistols: Wściekłość i brud

.......to byli prawdziwi goscie.... grali dla siebie.. kochali muzyke.... film swietny.. pokazuje prawdziwych Sex Pistolsow... "Punk not death"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Izek_fajny_jest

Tak, ale kiedy przyjeli Sida do zespolu nawet nie umial grac. Po prostu menadzerowi spodobal sie jego styl. Zielone wlosy i agrafki powbijane gdzie sie da.

ocenił(a) film na 9
Zmora

no nie przesadzaj, czy umiejetnosc gry jest najwazniejszym wyznacznikiem przyjecia lub nie do punkowego zespolu? ;p

kiedys to byly czasy, ogloszenia typu "gram na gitarze od wczoraj, poszukuje osob ktore chcialyby zalozyc zespol punkowy" nie to co teraz :(

ocenił(a) film na 8
Zmora

Sid nigdy nie miał zielonych włosów.
Poza tym w Sex Pistols nikt nie umiał grać ani śpiewać, a jednak są legendą. Bo punk to hałas i przesłanie, melodią mogą się przejmować melomani a nie brudasy.

Mówi się "punks not dead!" albo "punk not dead" co znaczy "punki nie umrą" i "punk nie umrze", a nie "punk not death" co oznacza "punk nie śmierć", co brzmi dość bezsensownie...
pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Rzepol

-->Poza tym w Sex Pistols nikt nie umiał grać ani śpiewać, a jednak są legendą.

Z tego co wiem to Vicious nigdy nie umiał na niczym grać, natomiast Glen Matlock nauczył podstaw grania Paula Cooka i Steva Jonesa. Rotten nie umiał śpiewać to prawda ale z kolei był oryginalny.

ocenił(a) film na 10
Izek_fajny_jest

nie żebym się czepiał ale nie "punk not death" tylko punks not dead albo punx not dead.
a film wyjebisty

Jacob_Voorhees

Ze tak sobie odpowiem po dwóch latach. Nie chodzi mi o to, ze nie umieli grac, a o to, ze nie do konca byli "goscmi, którzy grali tylko dla siebie, bo kochali muzyke".

Przepraszam, ze jeszcze wypowiadam sie w tym watku. Jestem przekonana, ze Izek po czterech latach od napisania swego emanujacego wykrzyknikami postu juz dorosla ;).