PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271514}
6,5 70 tys. ocen
6,5 10 1 70469
6,5 61 krytyków
Shazam!
powrót do forum filmu Shazam!

Bardzo czekałem na Shazam! głownie dlatego, że w końcu nie maczali w nim palców "Sznajderowie". Trailer napawał optymizmem...
Jednak realnie film jest po prostu słaby. Zostały powielone wszystkie wcześniejsze błędy + próbowano stworzyć Marvel + co ostatecznie spowodowało obniżenie grupy wiekowej tego filmu do 12-13 lat. Film po prosty został skierowany do młodszego widza i to zabiło wszystkie plusy tej produkcji.

Sorn_Glannath

Również wróciłem właśnie z seansu i szczerze zawiodłem się film dla dzieci wszystko tak jak by na siłę :) nie jest zły ale czegoś brakuje. Już nie mówię o irracjonalnych scenach np jak łapie autobus ( pancerna szyba) lub jak walczy z jednym z tych duchów co nie może go chwycic ale inni tak :D nie jest źle ale dla fanów DC jednak nie :) jak narazie to legin samobójców , shazam liga sprawiedliwych batman versus supermen i wonderwoman licząc od końca :) sopry za błędy :)

savvi86

Zgadzam się. Koleś na sali obok mnie, na oko z 17 lat ryczał ze śmiechu jak dziecko. A ja siedziałem i myślałem że trzeba sobie było odpuścić i poczekać na Hellboya. Te wszystkie żarty i nawiązania do batmana i supka to chyba za mało żeby pociągnąć cały film.

ocenił(a) film na 9
hornet

Nowy Hellboy to podobno szambo

Himiteshu

Nie oglądałem, nie wiem. Zwiastun wydawał się w porządku. Ale bede miec na uwadze.

ocenił(a) film na 9
Sorn_Glannath

To może i dobrze, bo przypomina stare Supermany

ocenił(a) film na 6
Himiteshu

W 100% zgadzam się. Film niezły, ale nic ponadto...

ocenił(a) film na 5
Sorn_Glannath

Zgadzam się w 100% z Twoją opinia...film jest infantylny i to w sposób, którego nie trawie.. Może się on podobać grupie wiekowej z, której wywodzi się główny bohater(owie}, Sceny, które przytoczyles to wierzchołek góry lodowej.. Na koniec dodam, że bardzo lubię kino superbohaterskie zarówno od DC jak i Marvela, więc nie jest to kwestia wczucia się w klimat..

ocenił(a) film na 5
Sorn_Glannath

Dla sprostowania-Pisząc o przytoczonych scenach miałem na myśli komentarz savvi86. Pozdrawiam