Bardzo czekałem na Shazam! głownie dlatego, że w końcu nie maczali w nim palców "Sznajderowie". Trailer napawał optymizmem...
Jednak realnie film jest po prostu słaby. Zostały powielone wszystkie wcześniejsze błędy + próbowano stworzyć Marvel + co ostatecznie spowodowało obniżenie grupy wiekowej tego filmu do 12-13 lat. Film po prosty został skierowany do młodszego widza i to zabiło wszystkie plusy tej produkcji.
Również wróciłem właśnie z seansu i szczerze zawiodłem się film dla dzieci wszystko tak jak by na siłę :) nie jest zły ale czegoś brakuje. Już nie mówię o irracjonalnych scenach np jak łapie autobus ( pancerna szyba) lub jak walczy z jednym z tych duchów co nie może go chwycic ale inni tak :D nie jest źle ale dla fanów DC jednak nie :) jak narazie to legin samobójców , shazam liga sprawiedliwych batman versus supermen i wonderwoman licząc od końca :) sopry za błędy :)
Zgadzam się. Koleś na sali obok mnie, na oko z 17 lat ryczał ze śmiechu jak dziecko. A ja siedziałem i myślałem że trzeba sobie było odpuścić i poczekać na Hellboya. Te wszystkie żarty i nawiązania do batmana i supka to chyba za mało żeby pociągnąć cały film.
Zgadzam się w 100% z Twoją opinia...film jest infantylny i to w sposób, którego nie trawie.. Może się on podobać grupie wiekowej z, której wywodzi się główny bohater(owie}, Sceny, które przytoczyles to wierzchołek góry lodowej.. Na koniec dodam, że bardzo lubię kino superbohaterskie zarówno od DC jak i Marvela, więc nie jest to kwestia wczucia się w klimat..