PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

7/10

ocenił(a) film na 7

Troche jak bańka mydlana - piekna, kolorowa a jak pęknie - nic po niej nie zostaje.......

ocenił(a) film na 8
pcsik

Komentarz trafia w samo sedno. Zgadzam się w 100%.

ocenił(a) film na 10
pcsik

Nie zgodzę się z komentarzem. Po prostu nie którzy ludzie są za małostkowi by zrozumieć film ;)

ocenił(a) film na 9
BezkrytycznyKrytyk

Zgadzam się z poprzednikiem, mi film się podobał :)

BezkrytycznyKrytyk

Niektórzy*, zbyt małostkowi* + Step Up 3D 10/10 = ^ Wsio.

ocenił(a) film na 10
Pagderic

Film oceniłem pod i jedynie pod względem choreograficznym. Nie znam obecnie żadnego filmu, który by mu dorównał. Dziękuję , dowidzenia...

BezkrytycznyKrytyk

Po primo: Filmow nie ocenia sie tylko pod wzgledem choreografii, ale rowniez pod wzgledem gry aktorskiej, muzyki, scenariusza i innych podstawowych rzeczy. Po secundo: Do widzenia*.

P.S.

Z tym "dziekuje do widzenia" zabrzmiales jak slynny ojciec z niezapomnianej osiemnastki.

ocenił(a) film na 10
Pagderic

Ty naprawdę nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. Oceniłem jedynie POD względem choreografii, a nie całość filmu...
Do widzenia ;*

BezkrytycznyKrytyk

Zrozumialem, i powtarzam: Filmu nie ocenia sie jedynie pod wzgledem choreografii. Inne czynniki rowniez sie wliczaja na ogolna ocene filmu.

P.S.
" ;* " Masz sklonnosci homosexualne? Nie, zebym mial cos przeciwko gejom, ale nie jestem z tej druzyny.

ocenił(a) film na 10
Pagderic

Hmmm... masz skłonności do okazywania swojej absurdalnej głupoty. Nie, żebym był przeciwko, ale nie jestem z tej ligi...
A więc oceniłem jedynie pod względem Tanecznym: Tzn się , że nie wziąłem uwagę innych czynników prócz choreografii . Jestem świadom: scenariusz słaby, aktorstwo sztuczne , grane jakby na siłę . Muzyka świetna, no ale w końcu to taneczny film. Jednak step up to jeden z filmów, gdzie taniec jest ukazany od tej bardzo dobrej strony i oceniłem wyjątkowo film tylko pod względem tanecznym. Proszę bardzo.

A z tym homo to wyskoczyłeś jak dziecko, aż się brzydnie czytać.

BezkrytycznyKrytyk

"masz skłonności do okazywania swojej absurdalnej głupoty. Nie, żebym był przeciwko, ale nie jestem z tej ligi..."

Musiales zripostowac, choc nie miales podstaw - ignorant.

"A więc oceniłem jedynie pod względem Tanecznym"

Jak juz wspomnialem "Filmu nie ocenia sie jedynie pod wzgledem choreografii" - jesli wstawiasz ocene na filmwebie, nie zalaczajac notatki pod ocena (nie da sie takowych wstawiac) "oceniłem jedynie pod względem Tanecznym", ludzie pomysla, ze wystawiles temu filmowi owa ocene za caloksztalt. Takie "oceny za to i owo" mozesz sobie wpisywac na forum. Przez Ciebie jakis nieszczesnik przez przypadek postanowi obejrzec ten film, bo zobaczy 10/10 (jednak nie ujrzy "tylko za choreografie").

"A z tym homo to wyskoczyłeś jak dziecko, aż się brzydnie czytać."

Bo Ty wyskoczyles z calusem, ktory mial mnie zirytowac w Twoim mniemaniu. Jestes zalosny, jak reszta wstawiajaca caluski, ktore nie irytuja rozmowcy, a istotnie ukazuja tepote calujacego.

P.S.

Nie odpisuj, prosze.

ocenił(a) film na 10
Pagderic

"Musiales zripostowac, choc nie miales podstaw - ignorant."
Nie miałem podstaw? Wyzywanie od homoseksualistów stoi na porządku dziennym? Dla Ciebie to nie jest obelga? Ah, aż strach pomyśleć z jakim człowiekiem mam do czynienia... Cóż, lepszy już ignorant(chociaż nim nie jestem ) niż te twoje dwuznaczne podteksty... Mógł bym coś jeszcze napisać na ten temat, ale nie będę się marnował...

Cóż, wierz mi, że owy :nieszczęśnicy będą wiedzieć z czym mają do czynienia. To step up 3 jest popularne na całym świecie. Oceniał będę jak chciał, coś nie pasuje nie wchodź na profil.

Całuski Cię irytują. Jestem żałosny bo wstawiłem całuska. No tak, rozumiem , że nie którzy tego nie lubią... a wolą coś innego, ale już nie będę wnikał... Tępota całującego... No no, synu, nawet tępota "całusków" nie jest tak groźna jak Twoje wypociny...

PS;
Odpisz. Będę czekał.

BezkrytycznyKrytyk

"step up 3 jest popularne na całym świecie"

Britney Spears również... Czy to czyni ją świetną artystką?

"Wyzywanie od homoseksualistów stoi na porządku dziennym? Dla Ciebie to nie jest obelga?"

Napisałem: "Masz sklonnosci homosexualne? Nie, zebym mial cos przeciwko gejom, ale nie jestem z tej druzyny.".

Widzisz fragment, w którym piszę, że nie mam nic przeciwko osobom tej orientacji, wiec jak możesz sugerować, że Cię obrażam? :-)

"No no, synu"

Tato...

ocenił(a) film na 10
Pagderic

"step up 3 jest popularne na całym świecie"

"Britney Spears również... Czy to czyni ją świetną artystką?"

Wcześniej czyniło, nie bez powodu sprzedała wiele milionów płyt, nazywano ją "królową popu". Teraz, wciąż jest sławna, ale wiele straciła ze swej świetności , nie zaprzeczam. Step up 3 i Brotney Spears? Niezłe porównanie tylko nie widzę powiązań? Oświeć mnie ;)

Napisałeś: "Masz sklonnosci homosexualne? Nie, zebym mial cos przeciwko gejom, ale nie jestem z tej druzyny.".

Sugerujesz, że nikogo nie obrażasz? Dla mnie wyrażny widoczny jest podtekst. Niby nic nie mam przeciwko gejom, ale nie jestem z tej samej ligi. No ale jednak, jak jestes tym gejem...

Zresztą przyznam, że spodziewałem się ostrzejszego kontrataku ;)

ocenił(a) film na 5
BezkrytycznyKrytyk

Przepraszam, ale co tu było do zrozumienia???

ocenił(a) film na 10
traszka111

Czytaj post po wyżej.

ocenił(a) film na 9
BezkrytycznyKrytyk

Ale co tu jest do rozumienia? To naprawdę aż taki skomplikowany film?

ocenił(a) film na 10
Lepkam

... Czy napisałem, że nic nie zrozumiałem z filmu? Czy możecie przestać wysysać fałszywe fakty z niczego?
Zapewne jesteś kolejnym "Bogiem", który przewidział co się będzie dziać , z góry na dół ;)

ocenił(a) film na 9
BezkrytycznyKrytyk

A czy ja napisałem, że nie zrozumiałeś filmu? Zapytałem się tylko, co w tym filmie jest do zrozumienia, bo napisałeś w tamtej wypowiedzi, że niektórzy są zbyt małostkowi, żeby zrozumieć ten film.

ocenił(a) film na 10
Lepkam

Sądzisz , że każdy go zrozumie? Zdaje mi się, że nie. Nie mówię tu o wybitnej inteligencji, ale wielu przychodzi , gapi się na ekran i zaśmiewa się od czasu do czasu z widownią, kumplami , nawet gdy nie wiem , co jak i dlaczego. Chyba ;;P

ocenił(a) film na 9
BezkrytycznyKrytyk

Uważam, że w filmie po prostu nie ma nic do rozumienia - więc każdy go zrozumie, czy tego chce, czy nie. A jeśli jednak coś jest, to wyjaw mi to.

ocenił(a) film na 8
pcsik

Właściciel komentarza winien poszukać w nim sensu

ocenił(a) film na 9
pcsik

Zostanie, dopóki nie ma konkurencji w steampunkowych filmach~

ocenił(a) film na 5
pcsik

Oczywiście. Po obejrzeniu filmu byłem jedynie pod wrażeniem scenografii. Reszta baaaaaardzo średnia:/

ocenił(a) film na 10
traszka111

I muzyka! Tak, to nic po za tym.

ocenił(a) film na 5
pcsik

Nie mógłbym się bardziej zgodzić
Z tym, że u mnie 6/10

ocenił(a) film na 6
Okash

u mnie tak samo! bańka pękła, 6/10 :)

ocenił(a) film na 10
still_dreamin

bańka czyli głowa ?haha i co pusto

ocenił(a) film na 6
patryk020296

to się pośmialiśmy! a raczej pośmiałeś... :) bańka mydlana, rodzaj metafory - coś co z zewnątrz jest ładne, a w środku puste.

ocenił(a) film na 10
still_dreamin

yhy dziękuję za lekcje polskiego ale wiedziałem o co chodzi

ocenił(a) film na 6
patryk020296

a ja dziękuję za zwrócenie uwagi na pustą głowę - mimo wszystko mam wrażenie (poparte tomograficznym badaniem), że spory kawał pomarszczonego mięsa zwanego mózgiem znajduję się w środku mojej "bańki" :) pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
still_dreamin

ale czy holmes zasługuje tylko na 6?

ocenił(a) film na 6
patryk020296

hm... moim zdaniem tak :) i zauważ, nie jestem filmwebowym trollem, który ocenia filmy albo 1/10 albo 10/10 (ostatnio napotykam sporo takich...), także postaram się jakoś uzasadnić tę ocenę: robert grał znakomicie, scenografia też była dobra... ale film mnie "nie porwał", nie wczułam się w jego klimat, jak dla mnie za dużo akcji i efektownych scen, za mało sherlockowego myślenia nad zagadkami. oczywiście każdy ma inny gust, dlatego rozumiem jak ktoś daje wyższą ocenę. film był "niezły" - a to właśnie jest ocena 6/10. mam nadzieję, że mnie zrozumiesz :) pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
still_dreamin

oczywiście rozumiem i szanuję twoje zdanie...Co do gry aktorskiej i scenografii się zgodzę lecz właśnie to klimat dodaje urok całemu filmowy,efekty tez bardzo dobre,dobrze wkomponowane efekty typu slow motion,wybuchy też super no i muzyka samego geniusza Hans'a.Sceny walki hyy w charakterystyce Sherlocka jest napisane że był uzdolnionym bokserem.Był znakomitym skrzypkiem.Swoje śledztwa opierał na umiejętności obserwacji i znajomości psychologii, chemii, balistyki, matematyki, a także dużej wiedzy na temat wielu kultur i religi,był uzależniony od tytoniu, kokainy,a także posługiwał się kilkoma językami.Wszystko to było ujęte w tym filmie według mnie zasługuje nie mniej jak na 8.
Dziękuje.

ocenił(a) film na 6
patryk020296

Cieszę się, że szanujemy swoje opinie. Rzadko zdarza mi się na Filmwebie prowadzić dyskusję na poziomie :)

użytkownik usunięty
pcsik

7/10 to też sporo.
Pozdrawiam,