PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Tak w tym filmie się po prostu ZAKOCHAŁAM ♥
Nie mówiąc o Robercie Downey Jr. który mnie zachwycił .
Po prostu sama fabułą boska , śmierć , nieśmiertelność to moje ulubione tematy w filmach
i jeszcze w dawnych czasach ;)
Film był naprawdę mega . Sama postać Holmes 'a była super zagrana

ocenił(a) film na 7
kingofpeace

A mnie w tym filmie urzekła scenografia, akcja, humor, muzyka i genialna gra aktorska. Nie jest to arcydzieło, ale na pewno film, do którego można wrócić po jakimś czasie i śmiać się z tych samych gagów.

ocenił(a) film na 8
tomucho77

Dla mnie jest arcydziełem ponieważ niczego mu nie zabrakło .Było wszystko czego oczekiwałam i chciałam zobaczyc

ocenił(a) film na 7
kingofpeace

Żal mi tych ludzi którzy wystawili mu notę 1/10.

ocenił(a) film na 8
tomucho77

Pewnie nawet nie oglądali albo dla nich arcydzieło to American Pie

ocenił(a) film na 10
kingofpeace

albo zwykli trolle ; /

ocenił(a) film na 7
Kinomaniaczka_fw

Otóż to :)

ocenił(a) film na 7
Kinomaniaczka_fw

albo zdecydowani zwolennicy Sherlocka BBC ;)
chociaż nie mówię, że nie można byc fanem i tego, i tego. Żeby nie było :))

ocenił(a) film na 10
twitchy

Ja jestem żywym przykładem na to, że można lubić oby dwie produkcje ; ) Jednak przyznaję wyższość filmowi ; )

ocenił(a) film na 7
Kinomaniaczka_fw

ja też lubię film, ale to serial u mnie wygrywa <3

ocenił(a) film na 10
twitchy

No cóż, niech inni biorą z nas przykład tolerancji ; ) heh . A co do serialu to pytanie nie na miejscu ale co oznaczało to I O U na jabłku ?

ocenił(a) film na 7
Kinomaniaczka_fw

gdzieś czytałam, że to skrót od " I Owe You", ale nie pamiętam dokładnie.

użytkownik usunięty
tomucho77

A mnie jest żal takich, co nawet jak zobaczą byle co, to myślą, że właśnie obejrzeli arcydzieło tylko dlatego, że w tytule pojawia się napis "Sherlock Holmes", albo coś podobnego...

A co do samego filmu: gdyby wyciąć niektóre sceny, a niektóre zmienić, film dałoby się uratować. Szkoda, że twórcy stawiali na tanią sensację. Widowiskowych walk jest aż zanadto w telewizji.

Jak dla mnie film bardzo dobry, może i Holmes nieco odważniejszy niż książkowy, ale za to komputerowe odwzorowanie mostu Tower Bridge w budowie było dla mnie rewelacją.