PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Brakująca scena?

ocenił(a) film na 7

W jednym ze zwiastunów widać scenę, w której Adler nokautuje Holmes'a po tym jak ten rzuca frazą "Be a lady". Wszystko pięknie, tylko, że ja takowej sceny w kinie nie widziałam. Nie zdradzając zbyt wiele, pamiętam jedynie moment, w którym Adler obezwładniła go w delikatniejszy sposób (w moim mniemaniu to jest jakowyś odpowiednik tej brakującej sekwencji, ale mogę się mylić). Zmiana planów? A może, to tylko podczas mojej projekcji sceny brakowało? (Wszystko możliwe, zdarzyła mi się kiedyś taka historia przy okazji projekcji "Pachnidła").

Leiko

Zgadza się. Trailery często zapadają mi w pamięć i czekałem na tę scenę. A jej zabrakło ;) Nie jest to zatem wina projekcji... Być może w ostatecznej wersji postawili na łagodniejszy wymiar kary, bo strzał z trailera musiał boleć, a tutaj wyszedł delikatesik ;)

Leiko

Może na BluRayu będzie w wyciętych scenach, albo "wersji reżyserskiej"? Wydaje mi się, że wyrzucili tę scenę z nokautem, bo może była zbyt hmm.. "brutalna" i nie pasowała do pozostałych scenek Holmes-Adler (typu ratowanie się od śmierci, całuski itp.;)). Takie są moje przypuszczenia..

ocenił(a) film na 8
shizonek

W przypadku wielu filmów na trailerach są sceny, które w ostatniej chwili zostały usunięte, ale w trailerze są, bo wzbudzają ciekawość widza i ten chce je zobaczyć w kinie. Takie jest moje zdanie.

karmenion

Nie pozostaje nic innego jak podać ich do sądu... Można porównać to do zakupu czekolady z orzechami, która po otwarciu okazuje się być mleczna... Skandal i granda! ;) Jak myślicie? Może złożymy pozew zbiorowy za straty moralne i ugramy jakąś miłą sumkę od bezdusznej wytwórni ;) A tak poważnie to rzeczywiście coś w tym jest, że ta scena gryzła by się z pozostałymi, przedstawiającymi relacje głównych bohaterów...

adam_zelazko

Ta scena została po prostu zastąpiona przez inną mianowicie na sceną z szampanem. Także mnie to zaskoczyło i trochę się zawiodłem bo ta scena w trailerze wyglądała całkiem nieźle.

ocenił(a) film na 6
przemo_02

to chyba było wino :)
a w tej scenie nie uczestniczył także Dr. Watson?