PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452782
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Nie powala na kolana, ale również nie nudzi. Genialna w tym filmie była tylko gra aktorska, szczególnie chodzi mi o duet Downey Jr. - Law. Zdecydowanie, gra aktorska najlepszym atutem filmu. 7/10

ocenił(a) film na 9
MrAnderson

Nie zgadzam się - poza aktorstwem wyróżniłbym jeszcze klimat Londynu oraz muzykę.

Dawno tak dobrze nie bawiłem się w kinie - na bank nie jest to wielkie dzieło, ale już świetne kino rozrywkowe, jak najbardziej :)

ocenił(a) film na 10
allu_3

i zgadzam się, muzyka i klimat Londynu zostały przedstawione doskonale !

jedyne co mi się nie podobało to to że film skojarzył mi się w pewnym momencie z Aniołami i Demonami...ale tylko przez sekundę. Gra aktorska, dawka humoru powodują, że jest jeden z fajniejszych filmów jakie widziałam w ostatnim czasie. 9/10 !!

monikowska86

Tiiaa.. bo Pitt to w komerchach nie gra, a Bękarty to film offowy...

ocenił(a) film na 8
monikowska86

podpisuję się pod powyzszymi komentarzami, poszedłem do kina na film rozrywkowy i dostałem 100% czystej rozrywki, czekam na 2 część :)

ocenił(a) film na 9
MrAnderson

ZGADZAM SIĘ WARTO BYŁO IŚĆ DO KINA , CHYBA WYBIORĘ SIĘ JESZCZE RAZ DO KINA A TERAZ CZEKAM NA 2 CZĘŚĆ. ZDIĘCIA MAJA SIĘ ROZPOCZĄĆ JUŻ W CZERWCU

ocenił(a) film na 5
londontown

Film niestety przeciętny. W mojej opinii 6/10. Niestety liczyłem na lepszą rozrywkę...coś pokroju Indiany Jones'a, no cóż trudno.
Ale do filmu nie zrażam, można zobaczyć.