PRAWIE KAŻDY FILM O KTÓRYM CZYTAM NA FORUM JEST TOTALNIE SKRYTYKOWANY , KAŻDA PREMIERA CO TYDZIEŃ JA NIEWIEM O CO TU CHODZI ALE MYŚLE Ludzie z zawiści oczerniaja każdy film czy to im sie nie podobał czy był średni to zakażdym razem piszą żębył kompletnie do niczego LUDZIE ZMIEŃCIE SIE NIEPODOBA WAM SIE COŚ TO NIEWCHODŹCIE NA STRONĘ DANEGO FILMU I NIE WYPISUJCIE BZDUR BO TO COP ROBICIE TO ZWYKŁA ZAWIŚĆ!!!
Z INNEJ BECZKI FILM "SHERLOCK HOLMES" poprostu świetny dużo efektów i wiele dobrego humoru POLECAM BO WARTO !!! ten film zasługuje na pochwałe NWET STRONA FILMUWEB POLECA TEN FILM Z CZYM SIE ZGADZAM !!!
Bo niestety gust filmowy przeciętnego Polaka jest skonstruowany w dziwny sposób. Filmy ambitne, poruszające trudne tematy traktują jak głupie komedie, a od filmów lekkich, aczkolwiek inteligentnych wymagają by były poważne, ambitne, wręcz majsersztyki.
"Sherlock Holmes" to świetne kino rozrywkowe. "Piraci z Karaibów", film, który dotychczas dzierżył pierwsze miejsce, na liście moich ulubionych filmów przygodowych niestety stracił swą pozycję!
Sherlock Guy'a Ritchiego (który wraca do świetnej formy (całkiem przystępny "Rock'n'Rolla"))to bohater skrojony na miarę naszych czasów, ale jednocześnie bardzo brytyjski, taki jakiego sobie wyobrażałem. Czy dodanie umiejętności walki na pięści może być powodem, by znienawidzić film? Wątpię, bez niektórych scen byłby po prostu kolejnym nudnym pseudo-thrillerem kryminalnmy, a tak powstała fantastyczna mieszanka kryminału, przygody, komedii i thrillera.
Jak zauważyła moja dziewczyna: "Holmes to taki przodek House'a w ciele Jacka Sparrowa". A ja powiem, że lubie takiego Holmesa.
Także mi się film podobał, a sceny walki dodały nieco smaczku dla postaci Sherlocka. Polecam :)
pzdr
film naprawde mi sie bardzo spodobał, a co do wali na piesci według oryginalnej historii, sherlock holmes był utalentowantm bokserem i skrzypkiem wiec nie widze powodów aby nie dodac tu takich scen
porównania do Piratów z Karaibów jak najbardziej trafne i nowy film Guya Ritchiego wygrywa w tej konfrontacji, znakomite kino rozrywkowe!
Dziwisz się?
No to zobacz na polskie produkcje filmowe 90% jest nie warte oglądania i poruszają tematy które są niestety mało interesujące.Zresztą idąc do kina oczekuję dobrej rozrywki i chwili relaxu a nie przygnębiających filmów które większosc nie interesuje...
Dokładnie :) ja idąc do kina oczekuję by widowiskowość filmu była godna dużego formatu ekranu (i chodzi mi czysto o rozmiar a nie o przenośnię jakoby nie każdy film nadawał się do kina). Film obrazem musi mnie oczarować i musi gwarantować, że za 22 zyle oglądnę coś, co na małym ekranie wyglądało by po prostu nieciekawie. Film musi mnie zrelaksować i na chwilę "wyłączyć" mój mózg z myślenia o trudach dnia powszedniego. Twórcy filmów doskonale wstrzelają się w ten trend bo wiedzą, że ludzie potrzebują "chleba i rozrywki" bardziej niż zachodzenia w głowę dlaczego ona nie kocha tamtego nawet pomimo tego, że tamta nie kocha innego. I cóż nie ukrywam, że film to przede wszystkim widowisko a nie słuchowisko. Obraz jest w tym aspekcie nadrzędny. Dzięki Bogu, że w końcu technika komputerowa pozwala twórcom na pokazanie dokładnie wszystkiego na ekranie kina. Bo o zadziwienie widza tutaj chodzi. Kino to magiczne okno na rzeczy, których nie moglibyśmy zobaczyć normalnie. To dlatego technika filmowa najbardziej znacząco przyczynia się do sukcesów filmów i najbardziej jak do tej pory ewoluowała. Jak ktoś chce się powzruszać na filmie to wystarczy mu ekran IPoda.
W całości się z tym zgadzam!! Na jaki film by nie zobaczył to zawsze znajdą się komentarze krytyki...;/
To chore, ludzie wypisują bzdury nawet wtedy gdy film był fajny(nie wnikam w ich gusta).
Sherlock Holmes to świetny film, odliczałam dni do jego premiery :D
uczciwie polecam, jak się komuś nie podoba to niech zamilknie..!
house jest wzorowany na holemsie
Uzależnieni o painkillerów, uzdolnieni muzycznie, jeden przyjaciel nawet o
podobnym imieniu, mistrzowie dedukcji, no i nawet mieszkają pod tym samym
adresem 221b, nawet podobnie się nazywają
Film jest naprawdę dobry, nie ma dłużyżyzn a w momentach gdzie nie ma akcji
jest świetna gra aktoska.
Dedukcuyjne rozpracoanie przeciwnika majstersztyk, szkoda tylko że nie było
częściej pokazanego taku myślenia, ale za często było by nużące
polacy niestety wolę denne komedie filmowe gdzie widzisz początek a koniec filmu jest ci już znany...
Niestety taki naród ;))
Dokladnie sie zgadzam ze wszystkimi przedmówcami, w prawdzie jeszcze tego filmu nie widzialem, ale juz teraz moge powiedziec ze jesli spelnia wszystkie glowne warunki filmu rozrykowego, scenariusz bedzie ciekawy i wzglednie logiczny, duzo akcji w dobrej formie, fajna gra aktorska ukazujaca ciekawych bohaterow a przede wszystkim dzieki temu filmowi na 2 godziny zapomne o troskach dnia codziennego i wyjde z kina z usmiechnieta japą od ucha do ucha to z czystym sumieniem bede mogl dac Sherlockowi Holmesowi wysokie noty i polecic go innym lubiacym takie wlasnie kino.
Wczoraj obejrzałam film i wyszłam z kina usmiechnięta i zadowolona !! bo jak ide do kina , to licze na dobrą zabawę i w przypadku Sherlocka nie zawiodłam się !!! Guy zrobił kolejne dobre kino z konkretną dawką humoru , wspaniałych walk i tym swoim specyficznym smaczkiem !!! i należą Mu się brawa!!! a co do krytyki kazdego filmu - nie mam pojęcia skąd to się bierze , czy to przejaw naszej narodowej zawiści , czy to ,ze każdy pretenduje , do miana KRYTYKA ROKU !!!! mnnie najbardziej dobija to , ze nie można mieć odrębnego lub innego zdania , gustu , bo zaraz lecą mu jasne gromu na głowę !!! LUDZIE DAJCIE ŻYĆ ;-)))) i idzcie na film , bo naprwde warto :-))) pozdrawiam