Przeraża mnie zwiastun i opinie innych. Zamierzam niedługo go obejrzeć, ale mam sprzeczne uczucia. Po pierwsze jakoś nie pasuje mi ten aktor do Holmesa - od dziecka czytałam książki o nim (wszystkie dostępne)i zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam, on tu jakoś tak niechlujnie wygląda, przecież to elegant w każdym calu. Nie podoba mi się ta scena ze zwiastuna, ta, w której jest nagi w łóżku .. z tymi kajdankami... To do niego nie pasuje. W ogóle to jakieś fanaberie, żeby do kin ludzi przyciągnąć.
Po drugie - Dr Watson... Błagam, tylko nie Jude Law. To jakaś paranoja jak dla mnie... Ale może to dlatego, że jestem przywiązana całym sercem do Matta Frewer'a jako Holmesa i Kenneth'a Wellesha jako Dr Watsona.
Jestem bardzo, ale to bardzo ciekawa czy moje odczucia zmienią się, gdy obejrzę film w całości. Opinie o tym filmie są całkiem zadowalające, każdy jest zachwycony i poruszony.
"Opinie o tym filmie są całkiem zadowalające, każdy jest zachwycony i poruszony" - a to dlatego że jest to rozrywka w najczystszym wydaniu ale tylko rozrywka nic więcej jak tak podejdziesz do tego filmu to będziesz zachwycona a jak spodziewasz się Sherlocka w starym stylu to oj będziesz niezadowolona
A jak dla mnie to jest to jeden z najlepszych filmów przygodowych ostatnich lat-akcja,napięcie,humor,muzyka,scenografia no i na pieszym miejscu aktorzy którzy są rewelacyjni
I też jestem fanem książkowych przygód Holmesa