PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Wspaniały klimat, dobre poczucie humoru, genialne efekty, muzyka stworzona przez Hansa Zimmera, więc już nawet nie trzeba komentować ;)
Według mnie, to jeden z najlepszych filmów, jakie ostatnio powstały.
Gorąco polecam ;)

Oni_Moon

"Według mnie, to jeden z najlepszych filmów, jakie ostatnio powstały. "

Według mnie też:)
Uwielbiam filmy, w których wszystko jest idealnie wyważone, tak jak tu: w sam raz ilość akcji, dobre dialogi, trochę fajnego humoru, świetne aktorstwo i barwne postacie, doskonały soundtrack, niezłe efekty, ciekawa scenografia. Każdy element składowy pracuje na sukces filmu:)

shizonek

Podzielam zdanie! Film to mistrzostwo! ;))

użytkownik usunięty
Oni_Moon

Cóż, pozostaje mi tylko podzielać Wasze zdanie :) Nie zawiodłam się, idąc do kina. Film jest naprawdę świetny, rzeczywiście ma ten klimat, fajne dialogi, niezłe efekty, no i aktorstwo! Holmes grany przez Roberta Downeya Jr. odpowiada moim wyobrażeniom o tej postaci, podobał mi się też Watson, chociaż nie spodziewałam się, że będzie aż taki fajny ;) Polubiłam Irene, no i w sumie ten lord Blackwood też był dość dobrze zagrany. Bardzo ucieszył mnie fakt, że na końcu Holmes nie był z Adler, bo już myślałam, że, jak to zwykle bywa w filmach akcji, całość zakończy się długim i namiętnym pocałunkiem tej dwójki. Na szczęście jednak moje obawy się nie sprawdziły. :)
Ach, no i ta piękna muzyka jako idealne dopełnienie genialnej całości :)
Zdecydowanie jeden z najlepszych filmów.

ocenił(a) film na 10
Oni_Moon

Bardzo dobry film :) muzyka klimat i te rozkminki Sherloka i wciąganie w śledztwa Watsona:) to wszystko bardzo mi sie spodobało. Konkretny film :]

ocenił(a) film na 9
Oni_Moon

Zgadzam się, wg mnie to arcydzieło... Film na który warto pójść, jeśli oczywiście jest się na tyle inteligentnym aby go docenić:)) Polecam

ocenił(a) film na 9
Oni_Moon

a ja się zgadzam. film jest rewelacyjny i Robert... genialny!