PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes
ocenił(a) film na 9
vincemuniano

hmm... Moriarty demoniczny, ukryty pod czarnym płaszczem, niewypowiedzianie inteligentny, świetnie manipulujący ludźmi... trochę jak Hannibal z Milczenia owiec... to może i Hopkins mógłby zagrać. Ma kapitalny akcent i nieźle spisuje się w odtwarzaniu psychopatów.

vincemuniano

Podobno Brad Pitt się szykuje do tej roli:( Moim zdaniem, nie będzie pasował. I w dodatku pewnie producenci powiększą jego rolę i film będzie nie "Sherlock Holmes", tylko "Profesor Moriarty":/ Bo jakoś nie widzę, żeby Pitt zadowolił się drugim planem..

Mnie na przeciwnika Holmesa pasowałby np. Ralph Fiennes ze swoim 'demonicznym', a jednocześnie uroczym (jak trzeba;) spojrzeniem.

ocenił(a) film na 8
shizonek

Hopkins już za stary trochę. Fiennes byłby dobry ale nie przepadam za tym aktorem. Myślę, że gdyby Pitt zacisnął zwieracze to może by mu się udało dobrze zagrać i wcale nie musiał by zadowalać się drugim planem bo w końcu byłby to pojedynek dwóch geniuszy wyeksponowany na planie pierwszym.

Ale może już kogoś mają do tej roli bo przecież w filmie można usłyszeć głos profesora i nie przypomina on głosu Pitta?

ocenił(a) film na 7
vincemuniano

Może Liam Neeson albo Daniel Day-Lewis??????????????????/

vincemuniano

mi najbardziej do tej roli pasuje Bill Nighy.

kleministka

albo John Malkovich.

[za krótki, za krótki]