Robert Downey i Jude Law zagrali znakomicie.Anglia za czasów Holmesa jest bardzo dobrze odwzorowana. Jest brudna i smutna, ale na swój sposób ale to właśnie jest znakomite.Bardzo miło ogląda się dwóch panów którzy stanowią zgraną parę, chociaż tak naprawdę Holmes jest problemem dla dla Watsona, oglądanie tego to prawdziwa przyjemność. Niekiedy denerwuje szybki montaż,kwestie wypowiadane przez aktorów,ale ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne. Poświecono tyle samo uwagi części kryminalnej, co tej z akcją i humorem bardzo dobre rozwiązanie właściwie najtrudniejsze do zrobienia w tym filmie.Ogólnie film oceniam na 8/10 znakomita gra aktorów bardzo miła dla oka sceneria no i interesująca fabuła. Nie zapomnijmy o tym iż jest to Kryminał, Przygodowy nie każdy lubi ten bardzo interesujący gatunek filmu.
pozdrawiam
Ja też lubię angielskie kino. Nie wali po oczach efektami zrobionymi komputerowo. Jeszcze w tym tygodniu chyba coś obejrzę.
Uważasz, że Sherlock jest lepszy niż Harry Brown? Fabuła inna,a Sherlock wydaje się być taką trochę bajeczką. Nie jest?
Harry Brown moze aspirować do "ambitnego"kina,zaś Sherlock to taka papka dla mózgu.
Harry Brown moze aspirować do "ambitnego"kina hahahaha
może i jest to znakomity thriller i kawał porządnej rozrywki ale do kina ambitnego to w cholerę mu daleko tak jak Sherlock nie próbuje być jakimś filmem ambitniejszym tylko jest to czysta rozrywka w najlepszym wydaniu
Napisałem że "może" aspirować a nie że jest...
A propo Sherlocka(tak uwielbianego przez ciebie)rozrywka w najlepszym wydaniu?No troche mu brakuje.
Sorki ale będę ten film bronił do końca bo po prostu mi się cholernie podobał i tyle , nie mam zamiaru na siłę kogoś przekonywać a o gustach się nie dyskutuje
czy w każdym temacie musisz dodawać sentencje "a o gustach się nie dyskutuje"? Zauważyłeś, że cały czas to robisz?:)
Ja to rozumiem - wielu bywalców Filmweb ma problemy z akceptacją tego, że komuś podobał się film, który dla nich był be i trzeba im często przypominać, że każdy ma prawo do swojego zdania...
Co do moich wrażeń, to obsada bardzo udana, gra aktorska na poziomie(widać jednak, że Robert Downey Jr musiał się mocno inspirować Doktorem House'm przy budowaniu swej postaci :P), zdjęcia również udane i muzyka... jak dla mnie rewelacyjna! Spodziewałam się czegoś znacznie gorszego po tych opiniach na Filmwebie, które przeczytałam, a wg. mnie to rozrywkowe kino na naprawdę dobrym poziomie i polecam każdemu wybrać się w smętny zimowy wieczór do kina. Myślę, że nie będzie to czas stracony.
Wiadomo już czy będzie druga część? Zakończenie było bardzo sugestywne... :-)
Krolik_Pudding o co przeszkadza ci to? , w dupie to mam i będę to pisał ile i kiedy zechce bo kurna mam dość niektórych ludzi na tym forum co myślą że jak jemu film się nie podobał to już reszcie też się nie może podobać,niektórzy tu są po prostu zdrowo popieprzeni
wyluzuj człowieku, zwróciłem ci tylko uwagę, że ciągle sobie zaprzeczasz, bo sam byś raczej do tego nie doszedł.