PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452782
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Będzie nie o filmie bo ile widzów tyle opinii i dyskusji wywoływać nie zamierzam, ale wszystkim którzy kręcili nosem na Roberta Downey'a Jr jako Holmesa (a było ich wieeelu i nie przebierali w słowach) z pełną satysfakcją mówię "a widzicie! kij wam w nos!" bo Robert nie zawiódł, jest świetny i kreacja wyszła mu świetnie. Błyskotliwy, bezczelny, czasem oderwany od rzeczywistości, drwiący, skupiony, zdystanowany, utalentowany.
Jestem usatysfakcjonowana. :)

to_iuh

Mnie także się podobał. Rewelacja! Świetne kino rozrywkowe.

ocenił(a) film na 7
Moniia

Dokładnie:) jestem pewna, że do Roberta Downey Jr., i nie tylko, poleci za to jakaś nagroda:) tego wszystkim twórcom tego filmu życzę, bo na pewno na to zasłuzyli:)

ocenił(a) film na 8
to_iuh

Zgadzam się:) super Robert i super filmik, dziś obejrzany:) Jude Law też sobie radził, sympatyczny duet. Pozdrawiam i polecam tym co jeszcze nie oglądali:)

to_iuh

Nic dodać, nic ująć. Rzeczywiście Downey świetnie sobie poradził jako Holmes - skoro nie można sobie wyobrazić innego aktora w tej roli, to chyba znaczy, że zadanie wykonane perfekcyjnie. No a ja właśnie nie widzę innego aktora, który mógłby Roberta zastąpić w tej roli. Czapki z głów!