Wiem, że jets sporo osób, które oglądały galę Złotych Glboó i jeśli pamietacie Meryl Streep wyprawiono zabawny numer. Nominowana byłą tylko za rolę w filmie Julie & Julie z kolei na globach dowiedziałą się, że ma również nominację za film ,,To Skomplikowane''. Meryl byłą całkowicie zaskoczona. Wracając do rozdanai oscarów wśród nominowanych nie ma Roberta Downeya Jr. a szkoda, jednak co by było gdyby podczas gali wszyscy nominowani niecierpliwie czekaja na werdykt a tutaj ...and the oscar goes to Robert Downey Jr. in Sherlock Holmes. Czy istnieje taka realna niespodzianka? Co o tym sądzicie?
Nie, z tego co wiem to nie ma takiej możliwości, żeby przyznać Oscara bez uprzedniej nominacji, zresztą byłoby to po prostu nie fair wobec nominowanych, co nie?
"Przepraszam za błędy ale szybko pisałem" ot wytłumaczenie...
temat daremny i totalnie bez sensu, no chyba że to normalne, kiedy nagrodę dostaje ktoś, kto nie uczestniczy w konkursie...
o co Ci chodzi czlowieku. Chlopak zauwazyl ciekawa sytuacje i chcial sie tym podzielic. Jak masz jakis problem z tematem to go opusc.
Moim zdaniem nie ma co liczyc na taka sytuacje. Akademia da oscara temu kto najlepiej sie u nich rozreklamuje :)
Ogladalem w sumie wszystkie filmy nominowane do oskarow i najbardziej przypadla mi do gustu gra/postac wykreowana przez RDJ w Sherlocku i Jeremiego Rennera. Obu aktorow bardzo lubie i skoro ten 2gi dostal nominacje, zycze mu statuetki. :> Co nie zmienia faktu, ze brak nominacji za role RDJ, Jude Lawa to pomylka jak dla mnie.
Wątpię, by można było dostać Oscara bez nominacji (oprócz tzw. Oscarów dla aktorskich zasłużonych emerytów;).
Oczywiście brak RDJ w gronie nominowanych to ewidentny zonk. Nie wiem, jak mogli go pominąć:(
Bo Sherlock Holmes to film Guy'a Ritchie'go,a jego filmy nie dostaną Oskara dla zasady,tak samo,jak filmy Tarantino mimo,że są w setce najlepszych filmów świata zdaniem widzów.Niektórzy podpadli Akademii,bo wypracowali swój własny styl.
jakieś zupełne nieporozumienie dlaczego ?!?!?! nie jest nominowany no kur.. Moim zdaniem RDJ zasłużył i to bardzo na oscara genialnie zagrał sherlocka no bo niby kto był lepszy ?? a może to przez to że troche późno wszedł do kin to już sie nie załapał bo innej możliwości nie widze
mówi się, że Złote Globy są przedsmakiem tym co wydarzy się na Oscarach. Te typy, które pojawiły się na globach również będą w oscarach. Tak wiec gdzie jest nominacja dla Roberta? Gdzie jest nominacja dla Nine dla najlepszego filmu? Gdzie jest nominacja dla Marchala za Nine? Może wszyscy mnie teraz pojadą, lecz jeśli w kategori najlepszy film wygra Avatar to bedzie największa pomyłka w dziejach Amerykańskiej Akademi Filmowej. Czy do niej dojdzie przykonamy sie a 3 tygodnie i jeden dzień.
Zgadzam się, że Robert powinien dostać nominację no ale cóż życie i Akademia nie są sprawiedliwe i niestety nic nie możemy na to poradzić. Nadal mam jednak nadzieję że przynajmniej docenią Sherlocka Holmesa za scenografię i muzykę. A co do Avatara to moim zdaniem nie powinien wygrać Oskara za najlepszy film. Moi faworyci to: Precious lub Odlot, no ewentualnie W Chmurach.
"jeśli w kategori najlepszy film wygra Avatar to bedzie największa pomyłka w dziejach Amerykańskiej Akademi Filmowej"
No nie wiem, według mnie nic nie pobije decyzji o przyznaniu Oscara Al Gore'owi. Jak po czymś takim można w ogóle poważnie traktować Akademię?
A co do tematu - wątpię. Nawet bardzo.
Niestety, z nominowanych produkcji oprócz "Avatara" widziałam tylko "Dystrykt 9", dlatego trudno mi ocenić, który film powinien dostać Oscara jako najlepszy. Jesli jednak otrzyma go przeciętny "Avatar", to będzie dosyć dziwne (ostatecznie "Dystrykt 9" jest lepszy, a pozostałe filmy mogą być jeszcze lepsze). No ale po Akademii można się spodziewać każdej głupoty, już od kilku dobrych lat udaje im się co i rusz strzelić byka.
Obserwuję ich preferencje od jakiegoś czasu, i przypuszczam, że mają po prostu zwyczajne uprzedzenia do niektórych aktorów, reżyserów, gatunków filmowych. Nie przepadam osobiście za Tarantino, ale nie rozumiem, czemu jest regularnie pomijany przy nominacjach - skoro tylu ludzi uważa, że jest dobrym reżyserem? Rzadko kiedy Oscara dla najlepszego aktora/aktorki dostaje ktoś za rolę w komedii - nie, musi to być dramat, albo polityczny i już. Strasznie skostniałe te dziadki z Akademii.
wątpię. ale to byłoby cudowne :) bardzo mu się należy ta nominacja moim zdaniem.
Przepraszam, ale co to za bzdury?
Od 15. grudnia wiedzieliśmy, że Streep jest nominowana do Złotych Globów zarówno za rolę w Julie&Julia, jak i za występ w To skomplikowane...
Powiem tak:
Nie bedzie niespodzianki jeśli wygra przeciętny Avatar.
Będzie ogormna niespodzianka gdy wygra Odlot Lub Dystrykt 9.
Jestem w 100 % pewnien poniższych kategori:
Julie & Julia- Meryl Streep aktorka pierwszoplanowa.
Avatar- Najlepsze efekty specjalne
Precious- Mo'Nique aktorka drugoplanowa.
Odlot- Najlepszy film animowany.
moje typy: wg mnie zasłużone
Dystrykt 9-Najlepszy scenariusz adaptowany.
Harry Potter i Książę Półkrwi- Najlepsze Zdjęcia (Były niesamowite)
Sherlock Holmes & Odlot- Najlepsza Muzyka
Nine- Najlepsza Piosenka
Dystrykt 9 & Avatar -Najlepszy Montaż
Nine & Parnassus -Najlepsze Kostiumy
W SCENOGRAFI KAŻDY FILM ZASŁUGUJE NA STATUETKĘ.