PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452774
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Taki jak powinein być 7/10

użytkownik usunięty

Holmes jakiego nie znamy, brudas, naukowiec, karateka i no i detektyw oczywiscie. Jest akcja, żarciki, ciekawe analizy dotyczace zagadek i sztuk walki oraz mroczna fabuła z ciekawa zagadka kryminalna. Wszystko w pieknej scenografi starego, brudnego Londynu okraszone dobrymi efektami. Na luźny wieczorek jak znalazł:)

ocenił(a) film na 7

Zgadzam się z tą oceną. Przed chwilką wróciłem z seansu i potwierdzam to co napisane wyżej. 7/10 -nie mniej i nie więcej.

użytkownik usunięty

Zgadzam się z waszymi opiniami ,dopiero co wróciłem z kina i mogę jednoznacznie powiedzieć że to bardzo dobry film .
Robert Downey Jr. zagrał wyśmienicie , i napewno kto lubi filmy Guy'a Ritchie'go będzie zadowolony oraz jego najnowsze dzieło jest bezbłednie zrealizowane. 8/10 !

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8

Świetnie ukazany Londyn, dobrze zagrany Holmes i Watson. Dużo akcji i żartów. Na dodatek fajna zagadka i zakończenie (:

ocenił(a) film na 8
Poklejona

Zapomniałam dodać, iż podobała mi się muzyka.

ocenił(a) film na 8
Poklejona

Też byłem oczarowany brudnym Londynem i muzyką w irlandzkim klimacie; często słychać skrzypce. Świetna rozrywka :) Takie bajki to ja lubię ! :)

ocenił(a) film na 8

Calkowicie sie zgadzam! :) Film pozostawil mnie w tym milym, sytym nastroju bez zbednych refleksji, ktore moglby zaprzatac mysli.
W swoim gatunku Sherlock Holmes jest majstersztyczkiem.
Goraco polecam! Lekka strawa, dobrze doprawiona, w sam raz aby sie zabawic :)

ocenił(a) film na 9

Genialna fabuła, gra aktorów no i oczywiście humor w stylu Guya Ritchiego. Nic dodać nic ująć - 9/10

ocenił(a) film na 8
Jan_von_Cinema

Ja bym aż tak sie nie rozpływał, ale faktycznie fiml dobry :) 7/10 :)

ocenił(a) film na 9

Dokładnie...
Świetna fabuła, brytyjski humor, niesamowite sceny walki i sceneria...
Polecam :)

ocenił(a) film na 10

nie zgadzam się. to jest Holmes jakiego ZNAMY. oczywiście, jeżeli przeczytaliśmy wystarczająco dużo książek o jego przygodach. to jest DOKŁADNIE Sherlock Holmes. dokładnie taki, jakim go stworzył Arthur Conan Doyle. straszliwie inteligentny, lekko nierozgarnięty jeśli chodzi o sprawy dnia codziennego, silny, sprawny i niepokonany. Robert Downing Jr. wywarł na mnie ogromne wrażenie. on stał się Holmesem.
jedyne, co mi się nie podobało to Watson - był za mądry.
nie neguję Twojej opinii, ale zastanawiam się, co film musi mieć w sobie, żeby zasłużył na wyższą ocenę od Ciebie. ode mnie ma 10/10. byłam zauroczona grą aktorską [szczególnie Roberta], scenerią, efektami, tajemniczą historią.

użytkownik usunięty
ItsJustMe

Pisząc "Holmes jakiego nie znamy" miałem oczywiście na myśli jego poważniejsze wersje występujące w starszych filmach, które są ludziom jak przypuszczam bardziej znane. Ja osobiście nic o Sherlocku nie przeczytałem, ale dobrze wiedzieć ze taki był naprawdę i ze to nie jest wymyślna wizja reżysera.
Jeśli chodzi o ocenę moją i Twoją, z tego co widzę mamy po prostu zbyt różne gusta, więc jak mi mówi filmwebowe doświadczenie , możemy się nie zrozumieć. Na wyższą ocenę nie zasługiwał bo na pewno nie przebił dwóch najlepszych tytułów Guya Ritchego. Nie podobała mi się cześć żartów, które wydawały się być stworzone na sile, było ciut za dużo okładania się po mordach, a fabuła była dobra ale nie rewelacyjna, a miejscami dla mnie zbyt przekombinowania (rozwiązywanie zagadek i inne akcje detektywa były czasami spłycone do tego stopnia ze Holmes niekiedy przypominał jasnowidza lub superbohatera). Inna sprawa to że inaczej wykorzystuje skale punktową niż Ty oraz to że oglądałem go po Avatarze , tuż po północy.

Po wczorajszej wizycie w kinie, jestem totalnie zauroczona! Film świetny, a gra aktorów..., Robert Downey jr jako Sherlock to strzał w dziesiątkę, zabawny, błyskotliwy, inteligentny,no i oczywiście pełen uroku ( również tego osobistego):-),Jude Law także odnajduje się w swojej roli, jego dr Watson, to prawdziwy anglik, dystyngowany,poważny (również przystojny), choć jak trzeba, to pokaże na co go stać. Film na 5+...

ocenił(a) film na 7
katpaj80

Właśnie przymaszerowałem z kina i jak najbardziej polecam, warto nawet bardzo warto 8-ka/10