PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426062}
7,7 453 tys. ocen
7,7 10 1 452786
7,0 81 krytyków
Sherlock Holmes
powrót do forum filmu Sherlock Holmes

Już dawno nie oglądałam tak dobrego flimu.Dopracowany w każdym szczególe.Widać specyficzny styl Ritchiego.Czytałam wszystkie powieści z Sherlockiem Holmsem i muszę przyznać,że choć nie tak go sobie wyobrażałam,to Downey Jr. stworzył niesamowitą kreację.Geniusz,który jest świadomy swojej wielkośći.Jude Law nie należy do moich ulubieńców,według mnie jest zbyt gładki,natomiast jako dr.Watson jest człowiekiem z krwi i kości.A duet,który stworzyli to majstersztyk i uważam,że przejdzie do historii kina.Zachowują się jak stare dobre małżeństwo,które wie o sobie wszystko i potrafi z tym żyć.

ocenił(a) film na 10
kuli1

Ja tez uważam, że film jest świetny.Pomimo nielicznych akcji(które i tak były dobre) film nadrabiał humorem, specyficznym rozwiązywaniem łamigłówek Holmesa i intrygą.Film warty polecenia!!! Naprawdę.
A co do Holmesa i Watsona podobni byli do House'a i Wilsona;)

Madzia_72

Raczej House i Wilson są podobni go Holmesa i Watsona;)))
Zależy, jak na to spojrzeć:P

ocenił(a) film na 10
shizonek

shizonek właściwie to masz rację;)
<br/> <br/>

kuli1

świetny film i pisze to osoba, która lubi dramaty egzystencjalne:))żeby nie było wątpliwości, doskonałe kino rozrywkowe, na wysokim poziomie może dlatego niektórzy (ci co wolą poziom rambo do potęgi entej albo psychologiczne patroszenie)wybrzydzają...