Reżyserami zostali Hideaki Anno i Shinji Higuchi. Ten pierwszy to gość od Neon Genesis Evangelion, a drugi jest reżyserem aktorskiej wersji "Attack on Titan".
Źródło: http://www.godzilla-movies.com/news/evangelion--live-action-attack-on-titan-dire ctors-to-helm-godzilla-2016
Nieważne kto jest reżyserem, ten film jest skazany na sukces. Tyle lat czekania i prawdziwy Król znów powróci na ekrany :D
Ciekawe z kim będzie walczyć Godzilla, przydałby się powiew świeżości i całkiem nowy przeciwnik. Panowie, byle do zwiastuna!
Skoro reżyserią zajmie się Higuchi, to pewnie film będzie miał dobre efekty specjalne. Prawdopodobnie powrócą staroszkolne rozwiązania, podobnie jak w poprzednich filmach w których Higuchi tworzył efekty specjalne (Gamera z serii Heisei i Gigantyczne potwory atakują).
Mam nadzieję że wrócą "old school'owe" potwory jak King Ghidorah, Gigan, Anguirus, Rodan i MechaGodzilla :)
Na Shinji Higuchiego już chyba można postawić krzyżyk. Jego "Shingeki no Kyojin" zbiera wyłącznie negatywne recenzje. Ja sam liczyłem na ten film, a tu ponoć artystyczna klapa. No, zaczynam się niepokoić.
No nie wiem, trzeba się postarać, żeby zepsuć "Godzillę". Wystarczy, że zrobią film na poziomie tych z serii Haisei z nieco lepszym aktorstwem, reżyserią i efektami, a tyle chyba można wymagać od Toho i Higuchiego.
No nic, trzeba zobaczyć "Shingeki no Kyojin" i wtedy będzie można go oceniać. Nawet jeśli film rzeczywiście jest tak kiepski, to zawsze można jeszcze pokładać nadzieje w aktorach i ludziach od efektów.