PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190719}
7,8 7 197
ocen
7,8 10 1 7197
Shooting Dogs
powrót do forum filmu Shooting Dogs
  • wiernikosia ocenił(a) ten film na: 10

Oglądałam ten film kilka lat temu i do dzisiaj nie widziałam nic, co by mnie bardziej poruszyło. Hotel Rwanda to przy tym hollywoodzka historyjka (od razu dodam, że też mi się podobał). Trudno uwierzyć, że tak było. Film nie należy do przyjemnych i nie kończy się happy endem.

• rasheed777 ocenił(a) ten film na: 9

wiernikosia Bo życie nigdy nie kończy się happy endem...niestety. Nic tak nie porusza jak prawda o nas samych i o naszym egoizmie typu to nas nie dotyczy...:(

• GrimReaper76 ocenił(a) ten film na: 7

wiernikosia Polecam "Podać rękę diabłu".Film o tej samej tematyce.Lepszy niż "Hotel Ruanda".

• wiernikosia ocenił(a) ten film na: 10

GrimReaper76 Jak tylko będę miała okazję - obejrzę.

• wiernikosia Obejrzałam ten film jakiś miesiąc temu, ale nie byłam w stanie o nim rozmawiać. Jestem wstrząśnięta. Tak, jak mówisz, wali po nerach.

• wiernikosia Wszystkie wymienione w wątku filmy dystansuje, jeśli można to tak określić, Czasem w kwietniu...

• lukasz121246 ocenił(a) ten film na: 9

wiernikosia Film rozpierda mózg faktycznie szczególnie ostatnie pół godziny no to się w głowie nie mieści

• staticbounce ocenił(a) ten film na: 7

wiernikosia moim zdaniem bardziej poruszającym w tej tematyce filmem jest 'Czasem w kwietniu'. naprawdę szczerze polecam. oglądając 'Shooting Dogs' czułam niestety niedosyt, miałam wrażenie jakby urwał się w połowie.. mimo wszystko dobry film, daje do myślenia.

• wiernikosia nie ma co gadać świetny film, szkoda że tak mało mu podobnych, a świat zalewa tandeta

• maciekb80 ocenił(a) ten film na: 7

wiernikosia Jak dla mnie "brutalność" w tym filmie została sprowadzona do minimum . Wolałbym żeby w tego typu produkcjach kipiało od brutalności coby uświadomic widzowi jak w danej części globu wygląda (niestety) codzienność .