Cytaty i dialogi z Shrek 3:
Shrek:A poważnie, to masz baaardzo fajny kaftan.
Książę z bajki: Hmm... Dziękuję.
Shrek: Nie wiesz, czy mają też męską wersję?
Książę z Bajki: Gdzie są Shrek i Fiona?
Ciastek: Ja tam gości nie kojarzę!
Świnka: Ani ja!
Świnka 2: A nawet nein!
Książę z Bajki: A może by tak ciut grzeczniej?! Tak się składa, że teraz to ja zasiądę tutaj na tronie!
Ciastek: Zasiadać na tronie, to ty se możesz tylko po to, żeby zrobić kupę!
(Po przeniesieniu bohaterów przez profesora Merlina do Zasiedmiogórogrodu.)
Osioł: Ooo matko! Ostatni raz leciałem tymi liniami.
Shrek: Ośle...
Osioł: Coo? Mam coś między zębami???
Osioł w ciele Kota w Butach: Ooo nie! Zaabrakadabrowali mnie w jakiegoś drugorzędnego whiskasożercę!
(Kot spada z drzewa.)
Kot w Butach w ciele Osła: Och, przynajmniej będziesz spadał na cztery łapy, a nie na ten brzuch, jak bęben! Mógłbyś się skusić na jakąś dietę, wiesz?!
Osioł w ciele Kota w Butach: A ty mógłbyś się skusić na parę gaci! Czuję się taki nagi... Marznę!
Shrek: Nie, no ja normalnie nie wierzę, że będę ojcem. Ale jak to w ogóle mogło się stać?
Kot w Butach: Pozwól, że ci wyjaśnię. Widzisz, kiedy mężczyzna zostaje sam na sam z kobietą, rodzi się napięcie, z którym nie można walczyć...
Shrek: Och, no przecież wiem, jak to działa! Tylko, że nadal nie mogę w to uwierzyć...
Osioł: A jak to działa???
Książę z Bajki: (wskazuje na Pinokia) Ty!
Pinokio: Ja?
Książę z Bajki: Ty nie umiesz kłamać, więc powiedz mi kukiełko, gdzie jest Shrek?!
Pinokio: Yyy... No, więc nie wiem, gdzie go nie ma.
Książę z Bajki: Próbujesz mi wmówić, że nie wiesz, gdzie jest Shrek?
Pinokio: Nie byłbym do końca szczery twierdząc, że nie mogę z całą mocą zaprzeczyć, że to twierdzenie jest – lub nie jest prawdziwe.
Książę z bajki: A zatem wiesz, gdzie jest?
Pinokio: Yyy... Nie w każdym sensie! Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć...
Osioł: (śpiewa, próbując pocieszyć Shreka) Są takie chwile kiedy czujesz się sam, jest na to sposób i ja go znam. Na wszystko co święte więc zaklinam cię, nie stój do mnie tyłem nie odtrącaj mnie...
Shrek: Ośle, może pominiesz ten wstęp muzyczny i zaczniesz mnie pocieszać?!
Osioł: (śpiewa, próbując pocieszyć Shreka) Są takie chwile kiedy czujesz się sam, jest na to sposób i ja go znam. Na wszystko co święte więc zaklinam cię, nie stój do mnie tyłem nie odtrącaj mnie...
Shrek: Ośle, może pominiesz ten wstęp muzyczny i zaczniesz mnie pocieszać?!
Książę z Bajki: (wskazuje na Pinokia) Ty!
Pinokio: Ja?
Książę z Bajki: Ty nie umiesz kłamać, więc powiedz mi kukiełko, gdzie jest Shrek?!
Pinokio: Yyy... No, więc nie wiem, gdzie go nie ma.
Książę z Bajki: Próbujesz mi wmówić, że nie wiesz, gdzie jest Shrek?
Pinokio: Nie byłbym do końca szczery twierdząc, że nie mogę z całą mocą zaprzeczyć, że to twierdzenie jest – lub nie jest prawdziwe.
Książę z bajki: A zatem wiesz, gdzie jest?
Pinokio: Yyy... Nie w każdym sensie! Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć...
suuuuppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrr!!!!!!!!!!!!!!!
Ja najbardziej lubię scenę, kiedy Arti wygłasza umoralniające przemówienie do zwolenników Księcia z Bajki:
"- Ale tak naprawdę wszystkiemu winien jesteś ty "( wskazuje przypadkowo na jednego z nich)
Wskazany:- "Ja?"
Inni:" Łapać łobuza!"
Możliwe, że trochę zmieniłam.
Dobre jest jak osioł wchodzi do sypialni Shreka i Fiony,patrzy zdegustowany i mówi:
"Zainwestuj w gacie,bo ci widać"
Mocne!
wszystkie teksty wyżej wymienione sa super ;d
mnie jeszcze rozśmieszyło jak jest pinokio świnie osioł i kot i świnia mówi : Ej, tam stoi jakaś dziewczynka i się na nas patrzy. A to Książe Artie.
< mogłam pozmieniać >