PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 61012
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

słaby film!nie polecam!

użytkownik usunięty

nie wiem jak ten film ma taka ocenę!wogule nie jest straszny!naprawde dla tych co lubią dobre horrory to nie polecam!daje ocene 4/10 poniżej oczekiwań!

i to rozumiem trzeba "trochę" obniżyć ocenę tego filmu bo gdyby wahała się w granicy 6 to byłby to sukces dla tego filmu!!

tak zgadzam sie z przedmowcami, film slabiutki.obejrzalam tylko ze wzgledu na wysoka ocene na FW... wiecej sie smialam niz balam:/

użytkownik usunięty
czerwony_kapturek

Haha film nie jest od 18 to normalka że taki jest ;/ a jaki jest według Ciebie straszyny film ;P ???

ocenił(a) film na 8

Jak ten horror jest taki strasznie słaby, to ja chcę od was usłyszeć jakieś tytuły lepszych. No, proszę.

użytkownik usunięty
qba666

Pod względem fabuły nie jest taki słaby. Natomiast nie straszy w ogóle. Bo ile razy mogą straszyć chude, podmalowane osoby? Poruszające się w ten sam sposób, strojące miny w ten sam sposób?

ocenił(a) film na 10

A mnie się film podobał. Trzymał w napięciu. Takie filmy są ciekawsze niż jakaś siekanina gdzie krew leje się litrami.

ocenił(a) film na 9
jeanne1988

"Wogule nie jest straszny!" mówisz... I to jest już dla Ciebie wystarczający argument, żeby powiedzieć, że film jest słaby, tak? Czyli fabuła (która wg mnie była naprawdę ciekawa), muzyka, aktorstwo, nie mają żadnego znaczenia? Pewnie taka ocena stąd, że krew nie lała się hektolitrami i za mało flaków latało w powietrzu? W takim razie, wracaj do oglądania "Hostelu", który jak widać jest na Twoim poziomie... Mnie się film podobał bardzo, świetny klimat, nie mówiąc już o fabule. No i zaskakiwał do samego końca. Szkoda, że coraz mniej współczesnych horrorów skupia się właśnie na tym...

Piranha

A ja się z tobą nie zgodzę film. Ten film był przewidywalny aż do bólu. (Oczywiście dla bystrego obserwatora), a poza tym ileż to razy można oglądać to samo, Klątwa, Widmo, wszystkie azjatyckie horrory opierają się prawie zawsze na tym samym, czyli na duchach pragnących zemsty, pomsty.

Dla mnie lepszymi horrorami są Rec, Amityville, Lśnienie, Posłańcy, Sierociniec, czy też Jeździec bezgłowy.

A ja się cieszę że coraz mniej tak słabych i przewidywalnych horrorów.

Pozdro dla wszystkich.

ocenił(a) film na 10
bartez13_17

Sierociniec lepszy od Widma :D:D:D.
Dziwą mnie te negatywne opinie, bo dla mnie film jest najlepszym horrorem, ale kłócić się nie będę :). Każdy ma swój gust.

ocenił(a) film na 10

Słaby film? Nie jest straszny?
Na pewno co były pewne niespodziewane wyskoki np. ze zdjęciem to nie raz się tego wystraszyłeś, bo to nie było do przewidzenia, że akurat w tej sekundzie coś się zmieni czy coś!
Dobre horrory? A to nie był?! Jeden z najlepszych! No tak, bo tu ni3 ma rozlewu krwi, to już jest zły?! No, ale jak wolicie ;P Dałam 10 temu horrorowi, jeżeli wam się nie podobał to polecam także "Motel". Tam nie ma nic o duchach i także można się przestraszyć oraz jest w między czasie zagadkowy ;P

Paulina94x

To twój gust i twój pogląd ja niestety uważam inaczej. Może po prostu nie lubię azjatyckich horrorów. :P

ten film był : w ogóle nie straszny - wręcz żenująco śmieszny !! Gra aktorska to już w ogóle porażka...oczywiście to jest moje zdanie !!