PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=270589}

Shutter - Widmo

Shutter
2008
5,5 19 tys. ocen
5,5 10 1 19256
5,3 3 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

myslą że zrobią coś po swojemu i będzie hit a zawsze jest kicha. japonskie horrory sa na tyle dobre że nigdy im nie dorównają

jd_mb

Prawda, na większość tych remaków kina azjatyckiego szkoda czasu marnować.Sutter był tajski, tak na marginesie.
Dobrze, że remake Oldboy anie doszedł do skutku.

jd_mb

do wszystkiego się dowalą

użytkownik usunięty
jd_mb

Mi tam się podobał wole ten od Tajskiego oryginału ;F

ocenił(a) film na 7
jd_mb

Znalazł się "azjata". Wg mnie wszystkie wersje amerykańskie są lepsze.

lostek815

Niby w czym?

ocenił(a) film na 7
wiwior591

A w czym gorsze? Aktorzy amerykańscy wcale nie grają gorzej, klimat zawsze zostaje zachowany i wszystko jest w porządku. I przynajmniej można słuchać angielskiego, a nie japońskiego. Lubię japoński, ale dziwnie mi się ogląda filmy.

lostek815

właśnie klimat leci w dół, a fabuła zostaje spłycona i podana na tacy

ocenił(a) film na 7
wiwior591

Nie zauważyłem, a prawie każdy taki film widziałem wersję japońską i amerykańską. I zawsze wolę amerykańską.

lostek815

np.: shutterze od razu widać, że to duch (po wypadku samochodowym); opowieść o 2 siostrach od razu widać, że mała a zaburzenia umysłowe; The ring wszystko pokazane dosłownie, zero klimatu grozy; wpuść mnie z średnio ładnego odszczepieńca, zrobienie cud potwora, krew i flaki gdzie nie oto chodziło; taxi na modłę amerykańską dupy i samochody; o Nikicie Bensona to już nie wspomnę...
mcdonalizacja naszych czasów :( wszystko spłycone i podane tak, aby nie trzeba było się zastanawiać, oraz okraszone efektami specjalnymi, które w horrorach głównie robią "bu" -.-
szkoda, że amerykańce nie mają własnych pomysłów.