No ale czasami wychodzi im to dobrze...
Choc nie zawsze...
"The Ring" (wersja USA) pokazany został lepiej niz wersja azjatycka (ale jak to mawiają - "wyjątki potwierdzają regułe") ;)
ale japoński krąg był denny, natomiast tajlandzki shutter jest majstersztykiem, więc jedynie można go popsuć
Japoński "The Ring" denny?Mocno Cię pokręciło stary.Jak można uważac że Amerykańce zrobili lepszy Krąg??:/
Jak Cie to irytuje to nie ogladaj. Ja uwazam np ze amerykanski Ring byl lepszy od japonskiego. Rowniez amerykanskie Dark Water podobalo mi sie bardziej od pierwowzoru.
ja wammówie ze to jest tak ang. Ring jest lepszy od Jap. a Dark WAter jest lepszy w wersjii JAP. wiem bo ogladałem. a co do Widma to... myśle ze nic nie przebije Japońskiej wersjii jest dobra. jest super.. ja się abłem jak mały dzieciak w sumei cały czas sie bałem jak go oglądałem moge podac mnustwo miejsc gdzie sie bałem (a co do horrorów to sie tak nie boje bo w wiekszości są denne.. ale ten to majstersztyk.. naprawde polecam..
a moim zdaniem niech amerykanie troche pomysla i zrobia wlasny film zamiast go 'krasc' :P ps:wszystkie czesci ringu i innych pierdul ktore byly powtarzane przez amerykanow to byl ak dla mnie wielki kicz!nie ma to jak orginal!
nie ma czegos takiego jak ang.Ring - anglicy nigdy nie nakrecili czegos takiego - a Shutter nie jest japonska produkcja, nakrecony zostal w Tajlandii. to tyle co mam co sprostowania.
Horrory produkcji z USA są zbyt liniowe i denne, ale ich remake'i są całkiem, całkiem. A niech robią. Może wyjdzie im coś fajnego.
ja to widze tak że amerykańce wzieliby pomysł z zabójczą kasetą wideo i wichodzącą z tv dziewczynką a reszte już sami żeby obmyślili to by bylo już całkiem nieźle
Zrobili lepszy The ring, bo japonczycy nie mieli tak wysokiego budzetu na film by moc wstawic do filmu tak realistyczne efekty (specjalne)
Fakt! budżet ma duże znaczenie. Uważam równiez, że horrory azjatyckie są zbyt prostoliniowe i może dlatego nie trawię tych skośnookich straszydeł. Zgadzam się, że amerykanie nie mają już teraz za dużo nowych pomysłów, ale remake udają im się, dlatego myslę, że amerykański Shutter będzie również lepszy...
Ring amerykański jest nafaszerowany pierdołami, detalami, żeby wyglądał ładnie i żeby zarobić dużo kasy! Ring japoński jest zdecydowanie lepszy, amerykański jest nudny. a co to za pomysl ze amerykanski Shutter bedzie lepszy? normalnie niektorzy mnie rozwalają! to niezbyt możliwe! juz wystarczy ze spieprzyli kompletnie Dark Water - amerykanski jest wyjatkowo nudny i nie zostawia po sobie śladu. taki film na raz. natomiast japoński umie nawet zasmucić. hej, a chcecie poczuc "esencje" kina amerykańskiego naśladowniczego?
obejrzcie www.strach - marne naśladownictwo, amerykanie chcieli cos zrobic w ich stylu, dla siebie, jakis nowy pomysl - i nie wyszlo. pewnie poczuli sie przez to gorsi i teraz beda zawalac kina swoimi remake'ami, zeby sie zrehabilitowac... no coz...
nie wiem jaki bedzie ten ale na Shutterze tajlandzkim sie zawiodlem... wszyscy pisali same najlepsze komentarze a tymczasem otrzymalem 80 minut nudy !! Dopiero pod koniec sie cos zaczelo... tak samo jak w Dark Water - Fatum (wersja amerykanska z Jennfer C.). Wiec moze byc lepszy. Ring byl lepszy i jestem pewien ze ze wzgledu na budzet ktory idzie na dobre efekty specjalne, charakteryzacje a przede wszystkim rezysera.
Ja znalazlam shuttera przypadkiem jakis rok temu! Obejrzalam i mi sie spodobal. Ale nikt niestety o nim wtedy nie wiedzial na filmwebie byla tylko wzmianka! Spoko ledwo co sie ukazala w swiat a tu juz Amerykanie robia remake czemu nie zrobia remake'u np filmu pt.KANSEN bo co jeszcze nie jest taki slawny eh co za narod :/
amerykanie niezropbią remaku Kansena dopuki Kansen niezdobędzie rozgłosu ponieważ nie będzie się im opłacało kręcić remake mało znanego filmu
amerykanie niezropbią remaku Kansena dopuki Kansen niezdobędzie rozgłosu a to z tego powodu że nie będzie się im opłacało kręcić remake mało znanego filmu, chociarz mogliby zrobić remake Kansena ponieważ film jest nudny