Nie wiem jaki bedzie amerykanski Shutter, ale gdy zobaczylem teaser w TV to pomyslalem 'i znow remake japonskich filmow'. Ktory to juz z kolei?
Poza tym , remaki nie dotycza jedynie filmow japonskich. Hity z dawnych lat jak Wojna Swiatow, King Kong, Planeta Malp, Teksanska Masakra Pila Mechaniczna przeciez tez sa odgrzewane.
Bez wzgledu na to czy nowy Shutter bedzie lepszy czy nie, potwierdza sie zasada ze wszystko juz bylo. Sprobujcie cos wymyslec a potem upewnijcie sie ze juz ktos czegos podobnego przed wami nie wymyslil. Oczywiscie, trzeba wczesniej obejrzec wystarczajaca liczbe filmow, najlepiej zaczynajac od lat 20stych.
A kto pamieta teaser do The Shutter? Autentyczne zdjecia z wakacji na czarnym tle ktore po zblizeniu pokazywaly rzeczy, ktorych za pierwszym razem sie nie dostrzegalo? Tak, to bylo cos.
w zupełnosci się zgadzam
The Shutter oryginalny to był chyba pierwszy horror azjatycki który obejrzałam i poprostu rewelacja!
w moim przypadku siedziałam cały czas na szpilkach (ale w sumie to ja na kazdym horrorze siedze jak na szpilkach), ale ten wyjątkowo wbija w oparcie fotle ;)
świetny klimat i watpie żeby ten amerykański wytwór potrafił oddać ten sam nastrój;]
świetne efekty :D
natomiast zawsze kiedy oglądam amerykańskie remaki pozostaje taki niedosyt.
wg mnie nie powinno się kręcić "powtórek" innych horrorów, tym bardziej azjatyckich, czy tam innych, w każdym razie wyprodukowanych przez naszych skośnookich kolegów, bo wg mnie zazwyczaj niewypał wychodzi
to jest moje zdanie ;)
pozdrawiam ;)
wiele w zyciu horrorów widziałem ale zaden mnie tak nie straszył jak shutter ...przyznam to chyba jedyny horror ktory mnie wystraszył do tego stopnia ze jak go w nocy obejrzałem to sie bałem z fotela ruszyc a co dopiero wyłaczyc komputer i 50 cm do łóżka przejsc....
Zaden remake nie ma z nim szans amerykanie słynna z pociagu do $$ i to jedyny powod powstania tego remaku
Najciekawszym elementem SHUTTER - WIDMO jest opowiadana historia. Twórcom filmu udało się stworzyć dobrze napisany, zwięzły scenariusz, który nie pozwala widzom oderwać się od krzeseł przez cały czas wyświetlania filmu. „Zdjęcia duchów” jako główny motyw filmu okazały się świetnym pomysłem, a wykorzystanie miejscowych elementów mistycyzmu i religii nadało SHUTTER - WIDMO wyraźny tajwański posmak