Mam wielkie oczekiwania co do tego filmu, oczekuję, że to będzie dla młodszych ode mnie pokoleń to, czym dla mnie była historia Harry'ego Pottera:) Seria jest pełna magii i przystępnie zaserwowanego morału, jestem wielkim fanem pomimo, że nie przepadam za narracją pierwszoosobową. Trzymam kciuki za powodzenie ekranizacji, za jakiś czas zacznę odliczać do premiery;)
Ja również z pokolenia Harry'ego Pottera;) Za Kroniki Wadrstone wzięłam się niedawno, ale przyznaję - warto było. Obecnie jestem w ciągu 4 części, ale coś czuję, że to będzie moja ulubiona seria tuż obok Harry'ego i Opowieści z Narnii.
Na sam film czekam niecierpliwie, ciekawi mnie jak to wyjdzie...;)
Zdążyłam przeczytać pierwszą część i jestem pod wrażeniem...mam nadzieje,że film sprosta naszym oczekiwaniom :)
Chciałabym przeczytać pozostałe części ale tylko tą udało mi się kupić,pozostałych nie ma w bibliotekach ani w księgarniach,pozostała mi tylko sprzedaż wysyłkowa :(
Ja niestety miałam ten sam problem... zaczęłam czytać od drugiej części, którą na szczęśćie zakupiłam razem z trzecią... potem musiałam kupić czwartą i szóstą, bo piątej nie mieli!... ale zanim zdążyłam skończyć czwartą, piąta się już ukazała, więc ( ruszając rozumem ) kupiłam sobie piątą z siódmą, więc teraz nie będę musiała niczego omijać!;)
http://benbarnesfan.com/gallery/displayimage.php?pid=22377&fullsize=1
http://benbarnesfan.com/gallery/displayimage.php?pid=22378&fullsize=1
koncepcja artystyczna do filmu .
Klimatycznie, aczkolwiek w roli Toma Warda widziałbym jednak młodszego aktora:) Co do Stracharza: po tym koncepcie, ssstrasznie zaangażowałbym do tej roli Lima Neesona:) Co Wy na to?
Czy ja wiem? Może... Mnie jednak Jeff pasuje;) A co do reszty to faktycznie i Tom i Alice mogli być nieco młodsi, ale Bena bardzo lubię, więc nic więcej nie powiem;), a tej dziewczyny nie widziałam w żadnym filmie, więc się zobaczy. Grunt, żeby dobrze zagrali;)
sądząc po koncepcie to Sergey Bodrov chce zrobić film raczej dla troche "starszych dzieci" niz 13-latkowie ,może dlatego dorośli aktorzy w roli Toma i Alice.