Siódmy syn

Seventh Son
2014
5,6 51 tys. ocen
5,6 10 1 50535
4,1 15 krytyków
Siódmy syn
powrót do forum filmu Siódmy syn
Jane_Mary20

moze beda rok zmieniac tytul bo STRACHARZ jest masakrycznym tytulem. nie moze byc po prostu siedmiu synów -_-

JohnyHellsing

pffff stracharz tego to nie ma w żadnym języku świata takiej durnoty xD nie wiem może ktoś wymyśla nowy język :D

najlepszy tytuł - "Siódmy syn" bo tyo chyba chodzi i 7 syna z pokolenia. Czy coś. Ciekawy zamysł. książka podobno również nigłupia. szkoda by film położyli z taką fabułą...

ocenił(a) film na 7
JohnyHellsing

nie może być,stracharz akurat pasuje tu idealnie tak jest też tłumaczone w książce i nie chodzi o siedmiu synów ale o siódmego syna

Czesiaruda

siódmy syn brzmi dla mnie intrygująco i ciekawie.. a stracharz brzmi jak stracharz okrutne. Omijając fakt że film ciągle przesunięty jest na filmwebie na 2015 -_-

ocenił(a) film na 7
JohnyHellsing

siódmy syn oczywiście brzmi bardziej intrygująco ;-) z tym przesunięciem filmu to rzeczywiście przesada...

ocenił(a) film na 5
Jane_Mary20

Mało kto chyba wie, że film jest na podstawie książki "Stracharz"

Loir

Wiem, że na postawie książki. W oryginale "Spook", (widmo, duch, zjawa, szpieg itp) który został przetłumaczony na polski język "Stracharz". Można przetłumaczyć to słowo na milion różnych innych słów w języku polskim. Ale Stracharz? Na prawdę?
Rozumiem Sapkowskiego i jego "Wiedźmina" -który brzmi świetnie. "Stracharz" to już nieszczególnie....

ocenił(a) film na 7
Jane_Mary20

Niestety na boxofficemojo premiera tez jest na 2015 :( http://www.boxofficemojo.com/search/?q=Seventh%20Son
szkoda bo mam ochotę zobaczyć ten film a tak muszę czekać jeszcze rok.