Hmmm troszke przeginasz LV426. Wiadomo ze kobiety sa w wiekszosci slabsze od facetow, ale zdarzaja sie wyjatki. Chociazby taka Aneta Florczyk. Jesli nie wiesz kto to taki, to ci powiem, ze to mistrzyni swiata strongman. Teraz pmysl sobie tak... Gdyby zabroniono wystepowania w strongman kobieta. Jezeli jakas kobieta byla by w stanie dorownac facetom w GROM, a mysle ze nie jedna taka by sie znalazla, to dlaczego im tego zabraniac? Faktycznie kobiety dzigaja mniejsze ciezary niz faceci strongman ale to i tak wystarczy zeby udowodnic ze taka Florczyk jest silniejsza od wiekszosci normalnych facetow. Wiec miala by wieksze szanse dzwignac ten 50kg plecak, bron i jak to nazwales zbroje :) niz ty i wielu facetow. Co sprawia ze ta lasencja jest lepszym materialem na zolnierza od ciebie mnie i wielu innych facetow. Lepiej sie z tym pogodz.
A przypomnial mi sie programik ktory calkiem niedawno widzialem na discavery. Ktory udowadnial ze kobiety sa lepszymi pilotami mysliwcow niz faceci. Tzn cialo kobiety jest w stanie zniesc duzo wieksze przeciazenia niz cialo faceta. Testy robiono w wirowkach jak i podczas lotow cwiczebnych. Pozdro
"Jezeli jakas kobieta byla by w stanie dorownac facetom w GROM, a mysle ze nie jedna taka by sie znalazla, to dlaczego im tego zabraniac?"
Na tej samej zasadzie faceci powinni być dopuszczani do konkursu miss piękności - bo a nóż znajdzie się jeden taki co botoksem i skalpelem zamienił się w ładny twór kobietopodobny.
"Lepiej sie z tym pogodz. "
Nie - lepiej ty zacznij myśleć tak jak ja.
"Lepiej sie z tym pogodz. "
Nie - lepiej ty zacznij myśleć tak jak ja.
Lepiej nie myśleć tak jak Ty, bo zacofanie będzie wysokie.
Nie ma to jak idiotyczne odbijanie piłeczki na druga stronę. Oczywiście mogę wam napisać, że to wy jesteście zacofani, a konkretniej że wasze poglądy egalitarystyczne są całkowicie bezrefleksyjne, ale - rzecz jasna - nic z tego nie zrozumiecie.
Brawo! Mądrość bije z twojej wypowiedzi na cały świat. Jakże cudownie by było jakby wszyscy byli tacy jak ty. Rasa panów - mężczyzn i uległych im kobiet. Jakże wspaniałomyślne i dobre jest to, że dokonałeś podziału ról społecznych między płcie. Każdy może teraz rozkoszować się życiem i wypełniać twój genialny plan. Dziękuję że znalazłeś mi i pozostałym 6 miliardom ludzi na świecie miejsce.
Imputujesz mi rzeczy, których nie powiedziałem. To nie ja zabraniam mężczyznom rodzić dzieci, tylko natura. I to właśnie natura uczyniła kobiety wrażliwszymi, słabszymi i delikatniejszymi istotami - A NIE JA.
Popatrz, a ty przypisujesz innym funkcje które mogą, a których nie mogą wykonywać.
Widać rola jaką Tobie przypisało cofnięte społeczeństwo spełnia swoje zadanie.
Zastanów się tylko, czy aby napewno jesteś tym kim stworzyła ciebie natura, czy może jesteś tym kim stworzyło ciebie społeczeństwo, lata zacofania w ludzkim myśleniu i lata powielania stereotypów.
PS. Dlaczego tak często korzystasz z wyrazów, które rzadko są używane w mowie i piśmie. Należysz do jakiegoś Związku Miłośników Wyrazów Małopopularnych?
Tak rozgryzłeś mnie, należę ZMWM którego priorytetowym celem jest umniejszanie roli kobiet w społeczeństwie.
"Popatrz, a ty przypisujesz innym funkcje które mogą, a których nie mogą wykonywać. "
Nie. Nie robię tego. Stwierdzenie że kobieta jest gorszym żołnierzem nie jest moją opinią tylko obserwowalnym faktem opartym o tak zróżnicowane aspekty różnic pomiędzy płciami jak predyspozycje fizyczne, możliwości umysłowe czy uwarunkowania społeczne.
Pomyśl - gdyby kobiety były lepszymi żołnierzami wszystkie armie składałyby się z kobiet. Gdyby choćby były tak samo dobre, to połowa armii byłaby płci żeńskiej co wynika z prostego rachunku korzyści i strat. A jednak ich udział w oddziałach bojowych jest marginalny - przyczyna może być tylko jedna.
Hmm.. teraz chyba wypadałoby żebyś powiedział na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski. Badałeś pod względem fizycznym lub psychicznym żołnierzy płci żeńskiej i męskiej i na podstawie tych badań piszesz to co piszesz ? Czy może Ci się zdaje, że tak jest ?
Podstawą wojny jest utylitaryzm - używane są te środki które są skuteczne. Czy tylko zdaje mi się że nigdy do tej pory żadna armia nie wystawiła do walki oddziału złożonego z kobiet? Czy tylko domyślam się, że przeciętna kobieta jest słabsza fizycznie? Czy jest tylko moim domysłem w oddziałach mieszanych będą się tworzyć pary, a konsekwencji kobiety będą zachodzić w ciążę co skutecznie im uniemożliwi udział w starciach (i - na marginesie - całe koszty poświęcone na szkolenie tej kobiety pójdą w błoto)? Otóż nie - to są fakty.
Mylisz wojsko z burdelem, zakładasz, że zdemoralizują armię, że przyjdą po to, żeby rodzić w wojsku dzieci.
I właśnie przez takie myślenie kobiety mają trudności z zaistnieniem w armii. Prędzej wyeliminuje się żołnierza postrzałem niż tym że zajdzie w ciążę. Zresztą, wiesz jak ktoś się decyduje żeby mieć dziecko to chyba nie w takich warunkach.
"używane są te środki które są skuteczne. Czy tylko zdaje mi się że nigdy do tej pory żadna armia nie wystawiła do walki oddziału złożonego z kobiet?"
No to jestes w wielkim bledzie, bo w armii Izraela sluzy wiele kobiet. Ktore braly udzial w wojnach Izraelsko - muzulmaanskich. I jakos do tej pory z nich nie zrezygnowano. Ten fakt juz chyba mowi sam za siebie, ze jestes w wielkim bledzie. Po za tym przez wielu armia Izraelska jest uznawana za najlepsza armie swiata. Tak samo zreszta jak i Mossad w ktorym tez jest wiele kobiet.
"No to jestes w wielkim bledzie, bo w armii Izraela sluzy wiele kobiet. "
Izrael nie jest najlepszym przykładem, bo istnienie tego kraju jest cały czas zagrożone, np przez Iran, którego prezydent oficjalnie powiedział, że zależy mu na zmieceniu Izraela z powierzchni Ziemi.
To trochę tak jakbyś argumentował potrzebę wcielania 6-latków do wojska i jako argument byś przywołał udział dzieci w tym wieku w Powstaniu Warszawskim. W skrajnych przypadkach stosuje się regułę "wszystkie ręce na pokład", ale jest raczej wyraz desperacji niż postępu.
"Zresztą, wiesz jak ktoś się decyduje żeby mieć dziecko to chyba nie w takich warunkach. "
Nie nazwałbym tego świadomą decyzją, raczej instynkt bierze górę. Tak to już jest że w sytuacji zagrożenia i stresu występuje wyraźny wzrost demograficzny.
""Zresztą, wiesz jak ktoś się decyduje żeby mieć dziecko to chyba nie w takich warunkach. "
Nie nazwałbym tego świadomą decyzją, raczej instynkt bierze górę. Tak to już jest że w sytuacji zagrożenia i stresu występuje wyraźny wzrost demograficzny. "
Wyraźny wzrost hehe, dobre. Stałe zagrożenie życia, niepewność o swój los - przykładowo II wojna światowa, z tego co mówisz, powinna być najlepszym okresem dla rozrodu.
"Izrael nie jest najlepszym przykładem, bo istnienie tego kraju jest cały czas zagrożone, np przez Iran, którego prezydent oficjalnie powiedział, że zależy mu na zmieceniu Izraela z powierzchni Ziemi. "
Jak prezydent Iranu tak mówi, to trzeba się słuchać, bo to chłop i wie co mówi ;)
Kononowicz, też opowiada, że nie będzie niczego, ciekawe, czy jemu też wierzysz...
"To trochę tak jakbyś argumentował potrzebę wcielania 6-latków do wojska i jako argument byś przywołał udział dzieci w tym wieku w Powstaniu Warszawskim. W skrajnych przypadkach stosuje się regułę "wszystkie ręce na pokład", ale jest raczej wyraz desperacji niż postępu. "
Fajne porównanie, bo kobiety są jak dzieci bezbronne, słabiutkie. To oznacza, że nie powinny rodzić dzieci, bo przecież, dzieci nie mogą mieć dzieci.
Myślenie nie boli, a jeżeli w segregacji i dyskryminacji widzisz postęp, to gratuluje "życiowego postępu" (chyba, że masz uraz i to przejaw desperacji ;))
"Wyraźny wzrost hehe, dobre. Stałe zagrożenie życia, niepewność o swój los - przykładowo II wojna światowa, z tego co mówisz, powinna być najlepszym okresem dla rozrodu."
No to przeczytaj:
http://geografik.webpark.pl/polska/struktura.html
"W latach 1946 - 1995 liczba ludności Polski zwiększyła się z 23,6 do 38,6mln osób, tj. o 63,6%. Bardzo dynamiczny w stosunku do średniej europejskiej przyrost rzeczywisty ludności był rezultatem wysokiego przyrostu naturalnego."
"Jak prezydent Iranu tak mówi, to trzeba się słuchać, bo to chłop i wie co mówi ;)
Kononowicz, też opowiada, że nie będzie niczego, ciekawe, czy jemu też wierzysz... "
Prezydent Iranu kontroluje irańską armię, niewykluczone, że dysponuję bronią biologiczną i chemiczną, próbował zdobyć broń jądrową. Kononowicz jest chyba bezdomny. Różnica zasadnicza. Jeśli prezydent Iranu mówi że trzeba jakiś kraj zmieść z powierzchni Ziemi, to jest to duże zagrożenie dla światowego ładu.
"Fajne porównanie, bo kobiety są jak dzieci bezbronne, słabiutkie."
Są dużo słabsze od mężczyzn. Nie tak jak dzieci ale mimo wszystko.
"To oznacza, że nie powinny rodzić dzieci, bo przecież, dzieci nie mogą mieć dzieci."
Znowu wsadzasz swoje bzdurne myśli w moje usta.
"Jjeżeli w segregacji i dyskryminacji widzisz postęp"
W kopalniach nie mogą pracować kobiety. Na łodziach podwodnych też nie. NIE JEST TO PRZYKŁAD DYSKRYMINACJI, tylko rozsądnej polityki kadrowej.
"Izrael nie jest najlepszym przykładem, bo istnienie tego kraju jest cały czas zagrożone, np przez Iran, którego prezydent oficjalnie powiedział, że zależy mu na zmieceniu Izraela z powierzchni Ziemi. "
Gadac to on sobie moze. Wie jak skonczyl Hussein i zdaje sobie sprawe ze to byla by ostatnia decyzja w jego zyciu. To gadanie to raczej propaganda i wyraz poparcia dla reszty krajow muzulmanskich.
Co do broni atomowej Iranu o ktorej wspomniales, to jezeli jestes az tak doinformowany, to powinienes tez wiedziec ze Izrael od dawna taka posiada. Rakiety balistyczne rowniez, wiec nie jest taki bezbronny jak ci sie wydaje. Po za tym jest sojusznikiem USA wiec nie powiedzial bym ze jego istnienie jest zagrozone. Poczytaj troszke historii a bedziesz wiedzial ze zawsze musial sie bronic przed liczniejszym i lepiej uzbrojonym wrogiem. I to na kilku frontach. A jakos dawal rade. Dlatego wlasnie armia Izraela jest uznawana za najlepsza. A do tego maja w swoich szeregach kobiety, wiec przegrac nie moga :)))
"Gadac to on sobie moze. Wie jak skonczyl Hussein i zdaje sobie sprawe ze to byla by ostatnia decyzja w jego zyciu. To gadanie to raczej propaganda i wyraz poparcia dla reszty krajow muzulmanskich. Po za tym jest sojusznikiem USA wiec nie powiedzial bym ze jego istnienie jest zagrozone. "
Nie można zapominać, że Mahmud Ahmedineżad wierzy w Allaha - sądzi jeśli zginie niszcząc Izrael to jego Bóg da mu 72 dziewice. Nie można przykładać naszej zachodniej logiki do jego działań.
Co do broni jądrowej, to Iran ma złoża uranu i plutonu oraz wirówki wzbogacające, ale nie przeprowadził (jeszcze) próby jądrowej. W przeciwieństwie do Korei Północnej.
"Poczytaj troszke historii a bedziesz wiedzial ze zawsze musial sie bronic przed liczniejszym i lepiej uzbrojonym wrogiem. "
Na twoim miejscu nie używałbym takiego protekcjonalistycznego tonu, zwłaszcza bo blamażu z procentami.
Francja należała do Ligi Narodów założonej przez USA, co nie przeszkodziło Niemcom najechać ten kraj zbrojnie i osiągnąć sukces.
"Na twoim miejscu nie używałbym takiego protekcjonalistycznego tonu, zwłaszcza bo blamażu z procentami."
Pisz tak aby reszta mogla cie zrozumiec a potem miej pretensje. Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisales, moze dojdziesz o co chodzi.
"Francja należała do Ligi Narodów założonej przez USA, co nie przeszkodziło Niemcom najechać ten kraj zbrojnie i osiągnąć sukces"
Sukces? No i zobacz jak skonczyli. Moze te 79% kobiet molestowanych i zgwalconych to bylo w Niemczech po wizycie Rosjan hehe
Napisałem jasno i przejrzyście - radzę się podszkolić z czytania ze zrozumieniem. I z matmy.
"Sukces? No i zobacz jak skonczyli."
Tak skończyli, że udało im się okupować znaczną część terytorium Francji przez 2 lata. I USA przez ten czas nie były w stanie im skutecznie pomóc.
"Moze te 79% kobiet molestowanych i zgwalconych to bylo w Niemczech po wizycie Rosjan hehe"
hehe haha huhu wracaj na drzewo.
Widzę że przeszliśmy już do poziomu dyskusji na którym czujesz się najlepiej. Proponuję skończyć tę rozmowę - przynajmniej dopóki nie nauczysz się procentów.
"Widzę że przeszliśmy już do poziomu dyskusji na którym czujesz się najlepiej. Proponuję skończyć tę rozmowę - przynajmniej dopóki nie nauczysz się procentów."
Oj nie zgrywaj takiego Pitagorasa jaskiniowcu. Wracaj do dziury z ktorej wyszles. Bo widze ze masz jakis dziwny uraz do kobiet. Moze jestes Trans i im zazdroscisz?
Wybacz ale poziom dyskusji jest taki jaki sam narzuciles.
Nie ma o czym rozmawiać. Ja pozostanę przy swoim zdaniu, że miejsce kobiety jest przy domowym ognisku. Ty możesz sobie wybrać żonę z bicepsem 50cm, z kałachem i włosami pod pachą - jeśli to cię kręci...
Jesteś naprawdę żenujący. Twoje wypowiedzi popadają ze skrajności w skrajność. Albo cieniutka "ogniskowa kobietka", albo z bicepsem 50cm i włosami pod pachami. Czy każdy mężczyzna tak wygląda, biceps 50cm i cały zalesiony ? Na takim poziomie dyskusji, jak widać sam czujesz się najlepiej, bo sam zaczynasz. A koledze chodzi nie o wybieranie żony, tylko o danie szansy kobiecie, na robienie tego, co by chciała robić.
Chyba, że boisz się, że wszystkie uciekną no i nie zostanie dla Ciebie żadna "słaba kobietka". ;)
"Jesteś naprawdę żenujący."
Pięknie - kolejny epitet. Apelują by dyskusja była merytoryczna.
"Czy każdy mężczyzna tak wygląda, biceps 50cm i cały zalesiony ?"
Hmm to on dawał mi w postach niżej informacje o wyborach miss Olympia. Tak to jest gdy ktoś się wcina w połowie dyskusji.
"Na twoim miejscu nie używałbym takiego protekcjonalistycznego tonu, zwłaszcza bo blamażu z procentami."
"W skład molestowanych wchodzą gwałcone"
Nastepnym razem pisz tak aby reszta mogla cie zrozumiec, bo niestety ale jasnowidzem to ja niejestem.
"Francja należała do Ligi Narodów założonej przez USA, co nie przeszkodziło Niemcom najechać ten kraj zbrojnie i osiągnąć sukces"
Sukces? No i zobacz jak skonczyli. Moze te 79% kobiet molestowanych i zgwalconych to bylo w Niemczech po wizycie Rosjan hehe
"Wyraźny wzrost hehe, dobre. Stałe zagrożenie życia, niepewność o swój los - przykładowo II wojna światowa, z tego co mówisz, powinna być najlepszym okresem dla rozrodu."
No to przeczytaj:
http://geografik.webpark.pl/polska/struktura.html
"W latach 1946 - 1995 liczba ludności Polski zwiększyła się z 23,6 do 38,6mln osób, tj. o 63,6%. Bardzo dynamiczny w stosunku do średniej europejskiej przyrost rzeczywisty ludności był rezultatem wysokiego przyrostu naturalnego."
"Jak prezydent Iranu tak mówi, to trzeba się słuchać, bo to chłop i wie co mówi ;)
Kononowicz, też opowiada, że nie będzie niczego, ciekawe, czy jemu też wierzysz... "
Prezydent Iranu kontroluje irańską armię, niewykluczone, że dysponuje bronią biologiczną i chemiczną, próbował zdobyć broń jądrową. Kononowicz jest chyba bezdomny. Różnica zasadnicza. Jeśli prezydent Iranu mówi że trzeba jakiś kraj zmieść z powierzchni Ziemi, to jest to duże zagrożenie dla światowego ładu.
"Fajne porównanie, bo kobiety są jak dzieci bezbronne, słabiutkie."
Są dużo słabsze od mężczyzn. Nie tak jak dzieci ale mimo wszystko.
"To oznacza, że nie powinny rodzić dzieci, bo przecież, dzieci nie mogą mieć dzieci."
Znowu wsadzasz swoje bzdurne myśli w moje usta.
"Jjeżeli w segregacji i dyskryminacji widzisz postęp"
W kopalniach nie mogą pracować kobiety. Na łodziach podwodnych też nie. NIE JEST TO PRZYKŁAD DYSKRYMINACJI, tylko rozsądnej polityki kadrowej.
Z historią na Ty nie jesteś, ale to nie tylko z tym. II wojna światowa, to nie te lata. Ale po wojnie, to dopiero odczuwali zagrożenie!
"Prezydent Iranu kontroluje irańską armię, niewykluczone, że dysponuje bronią biologiczną i chemiczną, próbował zdobyć broń jądrową. Kononowicz jest chyba bezdomny. Różnica zasadnicza. Jeśli prezydent Iranu mówi że trzeba jakiś kraj zmieść z powierzchni Ziemi, to jest to duże zagrożenie dla światowego ładu. "
Naprawdę świetna nowinka ! Jak będzie chciał Polskę zgładzić, to pewnie przez kobiety, które tak się pchają do armii. Niezwykłe powiązanie.
Ps. Kononowicz bezdomny nie jest ;], a swoich uzasadnień nie opiera się na "chyba".
"Są dużo słabsze od mężczyzn. Nie tak jak dzieci ale mimo wszystko."
A może ustalić normy i Ci mężczyźni, co ich nie spełnią, niech zostaną przypisani do tych słabych osobników i zakaz wojska. Po co taki jeden z drugim, ma służyć, skoro jest słabszy od kobiety (oczywiście nie każdej).
"Znowu wsadzasz swoje bzdurne myśli w moje usta. "
To jest wniosek z Twojego rozumowania. Kobieta jest na tyle słaba, że nie może być w wojsku, bo nie uniesie ekwipunku. Jednak jest na tyle silna, żeby na co dzień zajmować się równie wyczerpującymi czynnościami. Nie może być w wojsku, bo wprowadzi zamęt i nas wszystkich powybijają, bo chłopy będą tylko na nie patrzeć. Może w życiu też powinni rozdzielić, bo jak w innym zawodzie się zapatrzy, to też nie wiadomo co się może zdarzyć. No i oczywiście wspólna praca będzie nieefektywna, ochrona kobiety na pierwszym miejscu.
Gdzie w Twoim rozumowaniu sens i logika.
"Jeżeli w segregacji i dyskryminacji widzisz postęp"
"W kopalniach nie mogą pracować kobiety. Na łodziach podwodnych też nie. NIE JEST TO PRZYKŁAD DYSKRYMINACJI, tylko rozsądnej polityki kadrowej."
To zatrudnij się w kopalni ;) ale pewnie nie chcesz, bo za ciężko.
A co jakby ktoś Ciebie zmuszał, żebyś tam pracował? To byłoby takie fajne? Dlatego fajne nie jest, jeżeli się zabrania komuś kto ma możliwości i wytrzymałość, pracować tam gdzie by chciał.
I mów co chcesz, ale to jest dyskryminacja i brak postępu!
"Z historią na Ty nie jesteś, ale to nie tylko z tym. II wojna światowa, to nie te lata. Ale po wojnie, to dopiero odczuwali zagrożenie! "
O wow zagięłaś mnie. A ja myślałem ze IIWŚ miała miejsce w latach 1946-95...
Po II wojnie nastąpił olbrzymi przyrost naturalny związany ze traumą koszmaru wojny. Dzieci poczęte w czasie wojny zostały zliczone już po wojnie, kiedy powstały struktury zdolne do ewidencjonowania obywateli.
"Naprawdę świetna nowinka ! Jak będzie chciał Polskę zgładzić, to pewnie przez kobiety, które tak się pchają do armii. Niezwykłe powiązanie.
Ps. Kononowicz bezdomny nie jest ;], a swoich uzasadnień nie opiera się na "chyba". "
Porównując możliwości sprawcze Kononowicza i prezydenta Iranu ośmieszasz się.
"A może ustalić normy i Ci mężczyźni, co ich nie spełnią, niech zostaną przypisani do tych słabych osobników i zakaz wojska. Po co taki jeden z drugim, ma służyć, skoro jest słabszy od kobiety (oczywiście nie każdej)."
Oczywiście są w wojsku kategorie A, B, C, D i E. Nawiasem mówiąc dziewczyna w odróżnieniu od faceta podczas egzaminu do policji musi zrobić MNIEJ pompek i brzuszków - żenada drogie panie.
"To zatrudnij się w kopalni ;)"
A co ja mam tutaj do rzeczy.? Argument dotyczył ogółu populacji.
"Kobieta jest na tyle słaba, że nie może być w wojsku, bo nie uniesie ekwipunku. "
TO JEST TYLKO JEDEN Z CAŁEGO SZEREGU ELEMENTÓW, wymieniłem je na tej i na poprzedniej stronie.
Znowu zwracasz się do mnie "zagięłaś" !
"Po II wojnie nastąpił olbrzymi przyrost naturalny związany ze traumą koszmaru wojny. Dzieci poczęte w czasie wojny zostały zliczone już po wojnie, kiedy powstały struktury zdolne do ewidencjonowania obywateli."
Aaa no tak, w 1943 roku narodziło się ich tak dużo, że zliczali je aż do 1995 roku.
"Po II wojnie nastąpił olbrzymi przyrost naturalny związany ze traumą koszmaru wojny."
No to po wojnie, czyli nie podczas działań.
"Porównując możliwości sprawcze Kononowicza i prezydenta Iranu ośmieszasz się."
Nie śmiem porównywać, tych Panów na zasadzie osiągnięć. Chodziło mi jedynie o to, że wysłuchiwanie takich opowieści i wiązanie je z naszym tematem tutaj nie leży.
"Oczywiście są w wojsku kategorie A, B, C, D i E. Nawiasem mówiąc dziewczyna w odróżnieniu od faceta podczas egzaminu do policji musi zrobić MNIEJ pompek i brzuszków - żenada drogie panie. "
Napraaawdę są takie kategorie ?? Tylko zdrowy (kat. A) nie oznacza, że jest super wojakiem, tylko, że "nadaje" się do wojska, nie o takie normy mi chodziło.
"Nawiasem mówiąc dziewczyna w odróżnieniu od faceta podczas egzaminu do policji musi zrobić MNIEJ pompek i brzuszków - żenada drogie panie. "
Ojej, ale ona jest słaba. Żenada to jest to, że ma zrobić mniej, bo nikt jej nie każe robić więcej, co nie oznacza, że tylko tyle zrobi. A nie słyszałeś o ciekawostce, że kobiety mają lepsze predyspozycje do "brzuszków" ? Czyli wychodzi, że są w stanie zrobić ich więcej niż mężczyźni. Ale to oczywiście nowinka, ale w Twoim stylu.
"A co ja mam tutaj do rzeczy.? Argument dotyczył ogółu populacji."
Wygodne miejsce sobie wybrałeś ;)
Paliansie, że twój nick nie sugeruje płci. A poza tym powinnaś ustawić płeć na swoim profilu.
"No to po wojnie, czyli nie podczas działań. "
W czasie wojny i po wojnie. To skomplikowany i długotrwały proces społeczny.
"Nie śmiem porównywać, tych Panów na zasadzie osiągnięć. Chodziło mi jedynie o to, że wysłuchiwanie takich opowieści i wiązanie je z naszym tematem tutaj nie leży."
To ty wyciągnęliście i Izrael, i Kononowicza.
"A nie słyszałeś o ciekawostce, że kobiety mają lepsze predyspozycje do "brzuszków" ? Czyli wychodzi, że są w stanie zrobić ich więcej niż mężczyźni. Ale to oczywiście nowinka, ale w Twoim stylu. "
Z czasów szkolnych pamiętam, że wypadałyście pod tym kątem żenująco słabo. No ale może próba była niereprezentatywna.
Łatwiej przypisać mnie do kobiet no nie ?
Można atakować, poniżać. Żenująco słabo to Ty wypadasz teraz, jednak mam nadzieje, że żadna kobieta patrząc na Twoje wypowiedzi nie oceni ogółu mężczyzn :)
Żenada proszę PANA.
Ps. Co to za szkoła, że mieliście wspólny WF ? A może, to kolejne Twoje przypuszczenia :)
Jedynie słabość i obawa powodują, że ktoś nie dopuszcza innego człowieka do robienia rzeczy które sam robi.
"To ty wyciągnęliście i Izrael, i Kononowicza."
O Izraelu była mowa, bo służy tam wiele kobiet. A prezydenta IRANU i jego wypowiedzi na czym mu zależy, a na czym nie, to sam wyciągnąłeś.
"Łatwiej przypisać mnie do kobiet no nie ? "
Nie - po prostu nie wiem w jakiej formie mam używać czasowniki zadresowane do ciebie: w żeńskiej czy męskiej.
"Żenująco słabo to Ty wypadasz teraz, jednak mam nadzieje, że żadna kobieta patrząc na Twoje wypowiedzi nie oceni ogółu mężczyzn"
Epitet zamiast argumentu świadczy wyłącznie o autorze epitetu.
"Co to za szkoła, że mieliście wspólny WF"
Niewielka. I tak mieliśmy razem WF (tylko szatnie oddzielnie).
"Jedynie słabość i obawa powodują, że ktoś nie dopuszcza innego człowieka do robienia rzeczy które sam robi. "
Niekoniecznie - istnieje obawa że masowy udział kobiet w wojsku wpłynie niekorzystnie na zdolności bojowe armii.
http://www.youtube.com/watch?v=XPS2ogvU9K0&NR=1
Jak zrobisz to co ona to zaczne myslec tak jak ty :)
Jeśli to jest twój ideał kobiecości, to współczuje.
Btw zauważ o ile mniej są u niej rozwinięte mięśnie rąk w porównaniu z kulturystami mężczyznami - kobieta, mimo morderczego treningu, nie jest wstanie osiągnąć wyników porównywalnych z tymi osiąganymi przez płeć przeciwną.
Hehehe Radzil bym ci nie zabierac glosu jezeli sie na czyms nie znasz. Ona nie jest kulturystka i nigdy nie byla. Nie staruje w zawodach kulturystycznych i nie cwiczy zeźby ciala tylko trenuje pod katem zawodow strongwoman. A to duza roznica. Tak samo mozna powiedziec o zawodnikach trenujacych gimnastyke ze sa slabiej umiesnieni od kulturystow. A co do ideau kobiety, to nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi. Bo jesli chodzi o wyglad, to nie kazdy jest piekny. Ja tylko staram sie tobie wytlumaczyc ze kazdy czlowiek ma prawo robic to co chce w zyciu i tak jak ona wystepuje w strongwoman, tak inne kobiety moze by chcialy wstapic do GROMu. Ale przez takich jak ty, niestety niemoga. A jestem pewien, ze pod katem wytrzymalosci fizycznej i kondycji napewno daly by rade i wcale nie odbiegaly by od facetow. Po za tym z tego co wiem, to wlasnie typowe miesniaki odpadaja bardzo szybko podczas selekcji do GROM i innych oddzialow SF. Tam nie tylko liczy sie sila, ale przedewszystkim kondycja, bardzo silna psychika no i trzeba miec troszke oleju w glowie, bo niestety tepakow to tam nie przyjmuja.
A co do kulturystek, to poszukaj sobie jak chcesz Ms. Olympia. Zapoznaj sie z tematem i wtedy pogadamy.
"Jeśli to jest twój ideał kobiecości, to współczuje"
To nie jest moj ideal kobiecosci, ale chyba zdajesz sobie sprawe z tego ze ani ja, ani ty, ani nikt inny, nie moze komus zabronic robienia tego co chce. Jezeli jej to nie przeszkadza, ze sport ktorym sie zajmuje wplywa negatywnie na jej wyglad. To innym nie powinno tym bardziej. Jezeli tego nie jestes w satanie pojac to zal mi ciebe.
Konkurencja w której Florczyk brała udział to tzw Spacer Farmera. Ona miała 2 walizki po 70kg każda. Mężczyźni mają dwie walizki po 120kg każda - więc ten "rekord" jest wyłącznie szczytem możliwości kobiet, bo odpowiednio wytrenowanego mężczyznę stać na dużo więcej.
Teraz wygląd. Florczyk nie jest brzydka, zresztą nawet gdyby była ma to znaczenie marginalne dla tej dyskusji. Chodzi mi to, że kobieta poprzez trening zwiększający masę mięśni traci cechy kobiece i nabiera męskich co radykalnie zmniejsza jej atrakcyjność. Zdjęcie poniżej ilustruje to zjawisko:
http://healthhabits.files.wordpress.com/2008/09/iriskyle.jpg
Jeśli zaś chodzi o służby specjalne to na poprzedniej stronie pisałem, dlaczego udział kobiet w starciach zbrojnych obniża możliwości bojowe oddziału. Dla przypomnienia:
- mężczyźni mogą starać się chronić kobietę (instynkt) zamiast wykonywać rozkazy,
- oddziały wroga (np muzułmanie) mogą potraktować wysłanie kobiet przeciwko nim jako potwarz i zamiast grzecznie się poddać będą się bronić do końca,
- comiesięczne kobiece dolegliwości oraz inne genetyczne uwarunkowania sprawiają że kobieta jest gorszym żołnierzem (co jeśli "komandoska" daleko za linią wroga zajdzie w ciążę?),
Szczyt mozliwosci kobiet, mezczyzn. Wszystko wrzucasz do jednego worka. Najpierw trzeba miec odpowiednie uwarunkowania genetyczne, zeby podniesc taki ciezar. Wezmy 100 ludzi, ktorzy przejda ten sam trening co Florczyk. I kazdy bedzie mial inne wyniki. Lepsze lub gorsze. Bo albo ktos sie do czegos nadaje, albo nie.
Co do wygladu zewnetrznego to tak jak juz wczesniej wspomnialem. Jezeli ogladam przykladowo plywanie, to nie jest dla mnie wazne w tym momecie czy Otylia Jędrzejczak jest fajna dupa czy nie. Tylko to, jakie ma osiagniecia. To samo tyczy sie kulturystek czy strongwoman.
Moze wiesz jaki szczyt w Spacerze farmera byl by osiagalny dla przecietnego czlonka GROMu ? :)
"- mężczyźni mogą starać się chronić kobietę (instynkt) zamiast wykonywać rozkazy"
No nie badz smieszny. Mowimy o swietnie wyszkolonych profesjonalistach ktorzy wiedza gdzie i po co jada.
"- oddziały wroga (np muzułmanie) mogą potraktować wysłanie kobiet przeciwko nim jako potwarz i zamiast grzecznie się poddać będą się bronić do końca"
Jakos w Izraelu sie tym nie przejmuja a ich glownym wrogiem sa wlasnie muzulmanie.
"- comiesięczne kobiece dolegliwości oraz inne genetyczne uwarunkowania sprawiają że kobieta jest gorszym żołnierzem (co jeśli "komandoska" daleko za linią wroga zajdzie w ciążę?)"
Na to pierwsze zdaje sie ze sa odpowiednie srodki farmaceutyczne. Co do ciazy to same z siebie przeciez w ciaze nie zachodza. A jakos mi sie nie widzi zeby zolnierze jadac na wojne szukali takich wrazen. Po za tym takie sprawy sa do uregulowania np zastrzezenie w kontrakcie ze przez jakis okres czasu dana osoba nie moze zajsc w ciaze.
"Szczyt mozliwosci kobiet, mezczyzn. Wszystko wrzucasz do jednego worka. "
Tak, armia to "jeden worek". Po co mamy tam przyjmować słabe kobiety, skoro znacznie mniejszym kosztem możemy wytrenować znacznie lepszego żołnierza?
""- mężczyźni mogą starać się chronić kobietę (instynkt) zamiast wykonywać rozkazy"
No nie badz smieszny. Mowimy o swietnie wyszkolonych profesjonalistach ktorzy wiedza gdzie i po co jada. "
Profesjonalizm to jedno - instynkt drugie. Mężczyzna ma głęboko zakodowane by: a) walczyć o kobiety, b) chronić już raz zdobytą, c) kopulować. Przykro mi ale tak nas wyrzeźbiła ewolucja o czym dobitnie świadczy raport USA, gdzie 79% kobiet było molestowanych a 30% - gwałconych.
http://konflikty.wp.pl/kat,1020349,title,Zolnierki-gwalcone-i-napastowane-przez- kolegow-w-Iraku,wid,11044552,wiadomosc.html?ticaid=18220
"Na to pierwsze zdaje sie ze sa odpowiednie srodki farmaceutyczne."
Ahaa czyli uzależniasz sprawność bojową kobiety od jakiś środków farmakologicznych... zauważ że mężczyzna nie potrzebuje takich bonusów być sprawnym żołnierzem.
"Co do ciazy to same z siebie przeciez w ciaze nie zachodza. "
Ale w tej ciąży są same. A dowództwo staje przed problemem: wydaliśmy tyle a tyle kasy na jej szkolenie, a teraz na 2 lata kobieta jest niezdatna do wykonywania swoich obowiązków.
"Po za tym takie sprawy sa do uregulowania np zastrzezenie w kontrakcie ze przez jakis okres czasu dana osoba nie moze zajsc w ciaze."
No i co? Pozwiesz kobietę za to że zaszła w ciążę? To cię zjedzą organizacje feministyczne.
No ja tylko tyle dodam jeszcze bo widze ze zdania nie zmienisz. Na szczescie nie wszyscy mysla tak jak ty - Patrz i podziwiaj...
http://www.youtube.com/watch?v=kVz6d24Q52c
Jakos tam sobie jednak z tymi problemami radza.
"raport USA, gdzie 79% kobiet było molestowanych a 30% - gwałconych"
Czy tylko mi sie wydaje czy to nam daje 109% kobiet zgwalconych lub moestowanych ? :#
W skład molestowanych wchodzą gwałcone. 79% - 30% = 49% kobiet które były molestowane a nie były gwałcone. Procenty to chyba 5 klasa podstawówki. Czy 4?
A co do filmiku - ładne dziewczyny, szkoda tylko że im kazali nosić broń....
Kazali, hahaha, ten Człowiek mnie śmieszy :]
Piszesz jakbyś był po procentach ;], a nie tylko uczył się ich w szkole
"Chodzi mi to, że kobieta poprzez trening zwiększający masę mięśni traci cechy kobiece i nabiera męskich co radykalnie zmniejsza jej atrakcyjność. Zdjęcie poniżej ilustruje to zjawisko:
http://healthhabits.files.wordpress.com/2008/09/iriskyle.jpg"
Dla mnie to zdjecie ilustruje tylko to ze ta kobieta jest dobra w tym co robi, jest szczesliwa z tego powodu ze moze to robic i ma w dupie co o niej mysla tacy jak ty.