Sicario to jeden z najlepszych filmów ostatniej dekady. Już nie mogę się doczekać . Jest tylko jeden problem , a raczej obawa. Dlaczego reżyseruje go Sollima zamiast jak Sicario D.Villeneuwe!!??!!?? Przecież to kontynuacja to po cholerę zmieniać kapitana jak drużyna idzie na mistrza? No bez sensu. Sollima to znawca mafii z Sycylii , mafii Korsykańskiej ...Kartele to coś innego (podobnego ale innego). Villeneuwe poradził sobie znakomicie a tu jest nie pewność czy nie dostaniemy włoskiego makaronu ala ośmiornica. Dobrze że chociaż jest B.d.Torro i J.Brolin.
Scenarzysta ten sam, więc jak reżyser nie nawali to jest szansa, że utrzyma poziom.
No więc boję się że Sollima położy film. Nie rozumiem tego....Myślałem że Amerykanie są ponad to co nazywamy "naprawianiem sprawnych urządzeń"
Po pierwsze Denis zawsze szuka czegoś nowego,nie idzie na łatwiznę oczywiście fajnie by było gdyby ponownie stanął za kamerą Sicario 2 ale myślę,że nie ma się czego obawiać bo kontynuator chyba zna się również na robocie,przecież to twórca Suburry i serialu Gomorry tyle,że zapewne dostaniemy inny rys autorski z jednej to strony moze to i dobrze bo powielanie tego samego mogło być wtórne no ale sam jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie...