PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=641181}
7,2 1,1 tys. ocen
7,2 10 1 1098
6,6 5 krytyków
Side by Side
powrót do forum filmu Side by Side

Miałam możliwość obejrzeć ten dokument na Camerimage. Uwielbiam dokumenty pokazujące jak tworzy się filmy. To jest coś niezwykle magicznego, móc zajrzeć w proces powstawania filmu. "Side by Side" to dokument o rewolucji filmowej - od taśmy filmowej do kamer cyfrowych. Wyjaśnione są zasady działania kamery z taśmą filmową i tej cyfrowej. Wielu znakomitych reżyserów i operatorów opowiada o wszelkich plusach i minusach pracy z każdą z metody nagrywania, o swoich własnych doświadczeniach z nimi. Sporo też jest zabawnych momentów, anegdot. Polecam, bo jest to niezwykle interesujący dokument.

(Miałam to szczęście, że po seansie "Side by Side" było spotkanie z Keanu Reevesem. Przesympatyczny człowiek, zabawny i zna się na tym, co robi.)

StarFighter

Również obejrzałem na CI :) Bardzo dobry film, polecam każdemu!

ocenił(a) film na 7
StarFighter

Dokument widziałam i też jestem zadowolona, że miałam okazję dowiedzieć się czegoś więcej o robieniu filmów, a nie tylko ich oglądanie. Film fajnie pokazuje różnice w obrazie, w zależności od sprzętu jakim się go filmuje.

ocenił(a) film na 8
StarFighter

Super opis - podpisuję się pod każdym słowem (oprócz spotkania z Kanoe Riversem, bo nie miałem okazji).

ocenił(a) film na 8
StarFighter

Nie na Camerimage i z Reevesem wyłącznie na ekranie, ale cieszę się, że obejrzałam.