Niestety nie mam tego programu, a jestem bardzo ciekawa tego filmu. Szkoda, że takich
filmów nie puszczają na publicznych kanałach jak TVP ;( oczywiście pomijając fakt, że od
czasu do czasu puszczą coś ciekawego w niedzielę o północy lub o 2-3 nad ranem.
A jakie? orientujesz się? na stronie internetowej Alekino nie moge znaleźć info.
Rashomon i Tron We Krwi. W pierwszy poniedziałek stycznia będzie Rashomon, a w pierwszy poniedziałek lutego Tron We Krwi. Na stronie ale kino jest spot reklamowy o tym.
kiedyś ten film był puszczany na TVP2 w środku dnia, ale to było kilka lat temu i nie mogłam wtedy obejrzeć...
Ja mam Ale Kino+ HD a przeoczyłem, nie obejrzałem i nawet nie nagrałem tego filmu dziś... Ale pewno będą powtarzać :)
W publicznej telewizji też czasami są puszczane filmy Kurosawy, między innymi na TVP Kultura i Zone Europa ;P
No nie wiem, czy Zone Europa to publiczny kanał. Ja go nie mam, na szczęście TVP Kultura mam, dzięki temu udało mi się zobaczyć kilka filmów np. Bergmana, gdzie z tego co pamiętam puszczana była Presona i Gdzie pachną stokrotki na TVP1 o 3 nad ranem. Pamiętam, że kiedyś nawet na Polsacie puścili Czyż nie dobija się koni? Oo bardzo mi się film podobał, szkoda tylko, że nie wiem jak się skończył, bo jak na Polsacie film puszczają o 2 nad ranem ( z niedzieli na poniedziałek ), to reklamy trwają po pół godziny ;(
O, mój błąd....powinno być "Tam, gdzie rosną poziomki", a nie "Gdzie pachną stokrotki". I tak to właśnie jest, jak się filmu nie zobaczy, a się o nim pisze XD