PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151885
6,1 37 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Na prawdę,nie znam filmu, który by przebił Sierociniec ! To, i Labirynt Fauna są po prostu arcydziełami ! Polecam każdemu, 10/10

ocenił(a) film na 9
danio1125

Jeden z moich ulubionych filmów. Świetne zakończenie! 9/10 ;)

ocenił(a) film na 8
Chutney

co do zakończenia miałabym wątpliwości, skoro rzekomo był to horror, a koniec był tak smutny, że się popłakałam.

ocenił(a) film na 9
xxx321

Myślę, że zakończeniem chcieli trochę złamać "tradycję" czy coś, bo zakończenia z serii "To jeszcze nie koniec" czy "Bu, myśleliście ze nie żyję, a to ja zabije teraz was" są już trochę oklepane ;P

ocenił(a) film na 7
Chutney

no filmik widzialam dopiero wczoraj i naprawde rewelacje......ten klimacik i wogole:D polecam kazdemu:*

danio1125

W takim razie chyba mało filmów widziałaś...

ocenił(a) film na 9
youroldpat

Każdy ma inny gust. Co za tym idzie także ulubione filmy...

Chutney

Mnie też się podobał "Sierociniec", ale nazwanie go "najlepszym filmem jaki ktoś kiedykolwiek widział" jest lekką przesadą i aż ciśnie mi się na usta zdanie, które powyżej napisałam ; ))

ocenił(a) film na 8
danio1125

Najpiękniejszy filmowy happy end, jaki kiedykolwiek widziałam.

ocenił(a) film na 9
Ola_77

Czy ja wiem, czy tu był happy end... Wg mnie, raczej nie...

ocenił(a) film na 10
danio1125

ten film to arcydzielo bez zadnych watpliwosci

danio1125

Jest jeszcze film Nicole Kidman " the others" - warto się zapoznać.

danio1125

taaa to obejrzyj "szepty w mroku" z 2004r - przestaniesz się tak zachwycać, bo się okaże że ktoś już taki świetny film zrobił!

ocenił(a) film na 10
danio1125

No film bardzo dobry. Jeden z najlepszych horrorów, np. obok filmu "Inni".

ocenił(a) film na 9
danio1125

Przede wszystkim ujęcia były świetne. Ta scena, w której kamera kręci się wokół głównej bohaterki i jej dziecka - po prostu mistrzostwo. Co jest jeszcze dobre w tym filmie to to, że widz spodziewa się horroru, a że dzisiaj trudno znaleźć porządny film tego gatunku oglądając doszukuje się rzeczy oczywistych - och, to na pewno ona go zabiła, to na pewno było tak... etc, etc. Tymczasem rozwiązanie okazuje się bardzo proste, a przez wcześniejsze założenie oglądającego - zaskakujące.

użytkownik usunięty
individuel

Dokładnie tak. I choć jako horror film jest kiepski, to jako dramat - piękny...

ocenił(a) film na 7

ale jesteście romantyczni ;)

a na moje, to i świetny dramat i świetny horror.... były dobre momenty, ruchy kamery...naprawdę idzie się przestraszyc :) Przynajmniej ja :P