Na prawdę,nie znam filmu, który by przebił Sierociniec ! To, i Labirynt Fauna są po prostu arcydziełami ! Polecam każdemu, 10/10
co do zakończenia miałabym wątpliwości, skoro rzekomo był to horror, a koniec był tak smutny, że się popłakałam.
Myślę, że zakończeniem chcieli trochę złamać "tradycję" czy coś, bo zakończenia z serii "To jeszcze nie koniec" czy "Bu, myśleliście ze nie żyję, a to ja zabije teraz was" są już trochę oklepane ;P
no filmik widzialam dopiero wczoraj i naprawde rewelacje......ten klimacik i wogole:D polecam kazdemu:*
Mnie też się podobał "Sierociniec", ale nazwanie go "najlepszym filmem jaki ktoś kiedykolwiek widział" jest lekką przesadą i aż ciśnie mi się na usta zdanie, które powyżej napisałam ; ))
taaa to obejrzyj "szepty w mroku" z 2004r - przestaniesz się tak zachwycać, bo się okaże że ktoś już taki świetny film zrobił!
Przede wszystkim ujęcia były świetne. Ta scena, w której kamera kręci się wokół głównej bohaterki i jej dziecka - po prostu mistrzostwo. Co jest jeszcze dobre w tym filmie to to, że widz spodziewa się horroru, a że dzisiaj trudno znaleźć porządny film tego gatunku oglądając doszukuje się rzeczy oczywistych - och, to na pewno ona go zabiła, to na pewno było tak... etc, etc. Tymczasem rozwiązanie okazuje się bardzo proste, a przez wcześniejsze założenie oglądającego - zaskakujące.