PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151885
6,1 37 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Tym razem nie mamy amerykańskiego "shitu" gdzie na każdym kroku widać ich chory patriotyzm ani bezsensownej siekanki i na siłę wymuszania u widza strachu. Cała fabuła była sensowna i składała się w jedną całość. Z niewielką ilością scen przerażających co sprawia, że widz przez cały film jest w napięciu (no oprócz końca). Film naprawdę dający do myślenia. Uważam, że zakończenie było dobrze dobrane do tego filmu i nie widziałem żadnych rażących niedociągnięć lub pomyłek. Osobiście polecam ten film bo jest naprawdę warty obejrzenia. Oczywiście to tylko moje osobiste zdanie i nie każdemu musi się podobać. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
mad_jacob

W pełni się z Tobą zgadzam :)
Film świetny.

xVillainx

Nie da sie nie zgodzic z taka opinią, film rewelacja, polecam

mad_jacob

zaufam Ci i oglądnę ten film (ściągne)

mad_jacob

Nie ściągaj tylko idź do kina!! Nie ma nic gorszego niż psuć taki świetny film oglądając go na tv. Największe wrażenie robią te wszystkie dźwięki, odgłosy i muzyka - to one budują cały nastrój. Sierociniec to film i do bania się i do płakania.

ocenił(a) film na 8
lunedi1982

Zgadzam się, że pójście do kina, nada lepszego klimatu i dzięki za zaufanie ^^

ocenił(a) film na 8
xVillainx

omG, powinnam uważniej czytać :) Sorry ;]

mad_jacob

Zgadzam sie w 100 %.
Od siebie dodam, ze film spodobał mi się od napisów początkowych, momentami przerażający i można się bać, klasyka...muzyka budująca napięcie. Del Toro:świetne zdjęcia i piękna scenografia. Smutny co dodaje swoistego klimatu. Polecam.

woodyallen

Film nie moze sie nie podobac, muzyka działa na swiadomosc widza i wraz ze smutnym splotem wydazen tworzy niezwykły klimat.

ocenił(a) film na 7
mad_jacob

no a ja idąc na horror mialem ochote chociaz raz sie wystraszyc . jednak sie nie udalo. Film bardzo przecietny i napewno ponizej oczekiwań. Jedynie wyjasnienie co stalo sie z dzieckiem bylo zaskakujące, reszta filmu bardzo oczywista i nudnawa.
Najstraszniejsza scena ? jak grubas schodzil bo schodach...
5/10

ocenił(a) film na 7
ezi86

a ja sie bałam.... ; DD Uważam, że dżwięk był wspaniały, to właśnie on, jak powiedział ktoś wyżej, nadaje ten nastrój.

ocenił(a) film na 9
JaWiemTySieDomysl

Bardzo dobry film chociaż kilka wątków jest jakby niewyjaśnionych. Nie należy do tych na ktorych można się bać. Ja się tylko wystraszyłem na tym momencie kiedy samochód trzasnął Beningę

ocenił(a) film na 6
mad_jacob

Owszem tez uwazam, ze film nie nalezy do takich mocnych horrorow,
ale mimo wszystko sie go przyjemnie ogladalo, 6/10

mordziax_2

ja oceniam na 8.9/10 ten film jest nieziemski