Mam pytanie warto iść na to do kina???
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Nie chce mi sie rozpisywac, ale naprawde warto. SUPER wrażenia jak się ogląda ten film w kinie. Fantastyczna gra kamery i przede wszystkim dźwięku, do tego fajny klimat. Polecam.
Jeśli masz ochotę zobaczyć, jak na siłę uznawane jest to za horror to idź... To nie był dla Mnie horror, to jest kolejna produkcja fabularna z elementami horroru, która kończy się, no jednak happy, end'em, nie wiem czemu, ale jakoś mam zawsze ochotę powiedzieć, że takim filmom już dziękujemy, a wychodzi odwrotnie. Jest mocno przereklamowany i nie można się sugerować opisem filmu na ulotce. Dobrze, że to hiszpańskojęzyczny film, pomysł może też w jakimś stopniu zasługuje na docenienie, ale ogółem w Mojej skali 2. Po obejrzeniu miałam wrażenie, że nawet coś co jest fajne w 10 pierwszych minutach, to potem albo będzie niemiłosiernie nudne, albo końcówka będzie tak żałosna, że przekreśli całą resztę.
Nie zgadzam się z opinią. Jeden z nielicznych filmów "grozy" ostatnich lat, który ma świetny klimat, atmosferę, we mnie wzbudzał strach, a tego chyba oczekujemy po horrorze. Zgodzę się, ze wielbiciele horrorów mogą sie poczuc oszukani bo nie jest to chyba horror sensu stricte. Nie wiem nie znam się:) Wiem jednak co czułem oglądając ten film. Dla mnie 9/10. Jak dla mnie horror umarł gdzieś po koszmarze z ulicy wiązów. Teraz tylko zalew japońskiego chłamu, straszenie tymi samymi sztuczkami. Żenada.
Odpowiadając na pytanie: na pewno ten film jest warty obejrzenia w kinie.