Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 152137
6,2 32 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Mam pytanie warto iść na to do kina???

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

Nie chce mi sie rozpisywac, ale naprawde warto. SUPER wrażenia jak się ogląda ten film w kinie. Fantastyczna gra kamery i przede wszystkim dźwięku, do tego fajny klimat. Polecam.

ocenił(a) film na 6

Jeśli masz ochotę zobaczyć, jak na siłę uznawane jest to za horror to idź... To nie był dla Mnie horror, to jest kolejna produkcja fabularna z elementami horroru, która kończy się, no jednak happy, end'em, nie wiem czemu, ale jakoś mam zawsze ochotę powiedzieć, że takim filmom już dziękujemy, a wychodzi odwrotnie. Jest mocno przereklamowany i nie można się sugerować opisem filmu na ulotce. Dobrze, że to hiszpańskojęzyczny film, pomysł może też w jakimś stopniu zasługuje na docenienie, ale ogółem w Mojej skali 2. Po obejrzeniu miałam wrażenie, że nawet coś co jest fajne w 10 pierwszych minutach, to potem albo będzie niemiłosiernie nudne, albo końcówka będzie tak żałosna, że przekreśli całą resztę.

ocenił(a) film na 9
bromska

Nie zgadzam się z opinią. Jeden z nielicznych filmów "grozy" ostatnich lat, który ma świetny klimat, atmosferę, we mnie wzbudzał strach, a tego chyba oczekujemy po horrorze. Zgodzę się, ze wielbiciele horrorów mogą sie poczuc oszukani bo nie jest to chyba horror sensu stricte. Nie wiem nie znam się:) Wiem jednak co czułem oglądając ten film. Dla mnie 9/10. Jak dla mnie horror umarł gdzieś po koszmarze z ulicy wiązów. Teraz tylko zalew japońskiego chłamu, straszenie tymi samymi sztuczkami. Żenada.
Odpowiadając na pytanie: na pewno ten film jest warty obejrzenia w kinie.