Oby nie spieprzyli. Jedynka nakręcona wporzadku, chociaż nie przyciaga mnie fabularnie, ze wzgledów na kobiete bohaterkę, dziecko, sektę. Nie podpada mi pod gust ta fabuła. Moze napięcia też nie było, ale psychodeliczny klimat zachowany, niczym w grze, to samo zdjęcia, ruchy kamer, lokacje, muzyka. Technicznie świetny. Oby w dwójce udało się podciagnąć klimat niepokoju i nie schrzanić iście wyśmienitej, trochę melancholijnej, trochę pokręconej historii.
Mmm, jak tak to w sumie szkoda... bo jakby sie wzięli ci sami twórcy to mogło by naprawdę cos wyjść.
Pozostaje ponownie zagłębić sie w grę ;P Sam, w pustym, ciemnym mieszkaniu, rozjaśnianym oszczędnie przez światło monitora, z słuchawkami na uszach, które jeszcze bardziej oddzielają od otaczającego świata...
W sumie to nie wiem, czy tak do końca chcę to znów przezwać. BOję sie o me serce :P:P
Poczekaj do grudnia, wtedy na PC zawita nowa część Silent Hill. A jak masz Xbox'a, to już ją możesz nabyć. Ja osobiście nie mogę się doczekać na dzień premiery wersji PC.
Szkoda, że druga część filmu nie powstanie. Chociaż nie jest to całkowicie wykluczone, to na pewno projekt taki nie jest w tym momencie brany pod uwagę. Ale kto wie... może za 5... 7 lat ktoś zechce stworzyć kolejny film. Ale raczej nie będzie to ta sama ekipa twórców.