Muzyka była obłędna- wdł mnie to główny atut filmu!! NBie wiecie skąd można ją ściągnąć????
http://www.silenceisbroken.com/noiz/principal.html [www.silenceisbroken.com...] i wybierasz grę spośród tych "głów" nad newsami.
Dla wiadomości:
W filmie użyto 8 utworów z jedynki, 12 z dwójki, 12 z trójki i 2 z czwórki.
http://en.wikipedia.org/wiki/Silent_Hill_(film)_Soundtrack [en.wikipedia.org/wiki/S...]
Na nowym trailerze z Silent Hill Origins w tle leci zajefajny nowy kawałek ;).Już nie mogę się doczekać aż ściągne soundtrack z SH:O.
A mam pytanie jak sie nazywa utwór po ostatniej scenie jak zaczynaja leciec 1 napisy ,Nie drugie
Dziekuję ślicznie za pomoc!!! Już ściągnęłam i polecam kawałek ,,Promise"- pozdrawiam!!!
moje dwa ulubione kawałki to ten kiedy Rose i Sharon jadą samochodem i ten kiedy Rose wychodzi z kościoła (ten motyw ze skrzypcami). fajne, klimatyczne kawałki
Silent hill słynie ze wspanialych soundtracków musicie posłuchac: Letter ~ from the lost days(gdy jada w samochodzie) i kilka ktore sie nie znalazly a zasługuja na uwage: Room of angel, Waiting For You, Your rain, Tender sugar
Mam! MAM! Mam już muzykę do SH. Jest supero-superzasta. Akira Yamaoka dołącza do moich ulubionych kompozytorów japońskich: Yoko Kanno i Ryuichi Sakamoto
Ach dzięki Mistrzu,nie wiedziałam, że to muzyka z gry,szczególnie, że sam o tym wcześniej napisałeś:)
Czuję się taki neptek przy Tobie XD
no może i od 8, ale ja mam muzykę do gier SH dopiero od wczoraj. i się zachwycam. stąd i cała heca
weź poprawkę na to, że masa ludzi jeszcze nie obejrzała tego filmu, wiec posty takie jak super/kiepskawy film i entuzjastyczne posty dotyczące muzyki (bo tylko takie mogą być) będą się pojawiać przez cały czas. Nawet jak gra będzie miała kilkanaście lat - wszak potencjalni oglądacze są jeszcze w przdszkolu :D
Znając Yoko Kanno i Ryuichi Sakamoto.. trudno nie słyszeć o Yamaoce :P
No ale okej.. nie czepiam sie.. bo nie ma czego. Cieszę się, że Akira się spodobał ;]
No to może jeszcze Nobuo Uematsu? ;)
Twórca ścieżek dźwiękowych do Filnal Fantasy.
A kto mi powie co to za utwor kiedy Rose schodzi po schodach i pierwszy raz slyszy syreny oznaczajace nadejcie ciemnosci i szuka z zapalniczka dziecka. Chodzi mi o ten utwor z perkusja.. (zanim spotka szare dzieci)
Jak z "perkusją" to Block Mind ;)
Troche brakuje mi w OST do filmu kawałków w których "gra" jedynie hałas. Dziwne stuki, uderzenia itp.
Mithrill --) muzyka w filmie jest z gry, ale została podrasowana i zmiksowana. Np. "Wounded warsong" z SH4 (Boże, jak ja kocham ten kawałek!) w filmie brzmi wyraźnie inaczej, zresztą nie tylko ten.
chociaż inaczej muzyka brzmi w kinie, a inaczej na domowych głośniczkach stereo:P
ale czytałem że zremiksowali te kawałki. tak czy inaczej muzyka jest obłędna i temu nikt nie zaprzeczy:)