PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665318}
3,6 111  ocen
3,6 10 1 111
2,0 2 krytyków
Silent Lake
powrót do forum filmu Silent Lake

mi dlaczego przekłada się na polski język tytuły filmów zagranicznych producentów, przy czym gdy nasi robią film nadają mu angielski tytuł. Nic z tego nie rozumiem.

danro8

Nie wiem dlaczego , ale z tego co wiem film jest w języku angielskim . Słuchałem ostatnio wywiadu z reżyserem filmu w radiu Kim i mówił że tak na prawdę nie ma pewności czy ten film trafi po polskiej dystrybucji , więc starać się będą promować go za granica więc możliwe że stąd angielsku tytuł ;)

ocenił(a) film na 9
szymonduda99

Dokladnie. Film jest angielskojęzyczny. Język angielski zapewnia,jednak, większe możliwości niż polski na rynku filmowym.

danro8

słuchałem dzisiaj wywiad z reżyserem, film prawdopodobnie będzie miał premierę w okolicach halloween. Ponieważ horror to gatunek filmowy, którego raczej się u nas nie kręci twórcy liczą bardziej na widza zagranicznego, stąd język angielski.

zonk_2

Czy to oznacza, że nasi aktorzy będą mówić po angielski czy zamierzają wmontować profesjonalny dubbing?

danro8

Do filmu zaangażowaliśmy brytyjskich aktorów. Pozdrawiam.

umes

Czy mógłbyś jako autor dodać do filmu zarys fabuły i opis oraz ewentualnie brakującą obsadę?

karlolek91

Próbowałem to zrobić kilkukrotnie, niestety wszystkie moje wpisy są z nieznanych dla mnie przyczyn, odrzucane przez moderatorów.

umes

Przyczyna powinna być podana, może posądzają je o plagiat, bo nie wiedzą, że mają do czynienia z ich twórcą - warto im to uświadomić.

zonk_2

Nie tylko ja slucham Eska Rock:p

domat4

A ja się cieszę, że coraz więcej ludzi próbuje czegoś innego niż kolejna komedia romantyczna... Życzę reżyserowi powodzenia i samych sukcesów :)

danro8

Ponieważ w Polsce nakręcono w ostatnich latach tylko beznadziejne horrory co niektórzy doszli do wniosku, że takie filmy się w tym kraju nie przyjmują. Dlatego też twórcy postanowili spróbować podnieść jakość samego filmu umieszczając w nim angielskie dialogi. Prawda jest natomiast taka, że w tym kraju chyba nikt nie potrafi wyprodukować dobrego horroru i wypuszczenie filmu na rynek zachodni niczego nie zmieni, co najwyżej narobi nam wstydu.

danro8

To proste. Większość mieszkańców Polski to głupi ludzie.