Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64613
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Multikino postanowiło zaśmiać się w twarz miłośnikom ekranizacji komiksów i zdecydowało, że nie będzie tam żadnych seansów Damulki wartej grzechu (poza piątkowym
maratonem Sin City). Bardzo mnie zaskoczyła ta informacja, myślę, że nie tylko dla mnie to jeden z najważniejszych filmów tego roku.

Mieloneq

Ich strata, a może mają kasę i nie potrzebują więcej i dlatego puszczają filmy wybiórczo. Może chcą sobie wyrobić nową renomę puszczając tylko filmy ambitne.

ocenił(a) film na 9
Mieloneq

Na Facebook'u Multikino napisalo ze repertuar bedzie zaktualizowany w czwartek i seanse damulki beda normalnie grane.

ocenił(a) film na 8
nbartekn

Problem w tym, że jak pewnie wielu innych otrzymałem smsa, że zbliżający się maraton Sin City będzie jedyną okazją do obejrzenia filmu w Multikinie. Repertuar mają aktualizowany już w środę, ale co ważniejsze na stronie kina nie ma filmu nawet w dziale "zapowiedzi".

ocenił(a) film na 9
VisitorQ

No tak to faktycznie jest dziwne bo jeszcze kilka dni temu jak patrzylem w zapowiedziach to bylo i 2d i 3d. Dzisiaj juz tak jak piszesz zniknelo z zapowiedzi. Ja co prawda ide na maraton ale zdziwilo mnie dlatego w repertarze wogole nie ma Sin city dlatego zadalem im pytanie na FB Dlaczego Sin City nie ma wogole w reprtuarze oprocz maratonu? a w odp napisali:Repertuar na 5 września (premiera filmu) i kolejne dni będzie dostępny od jutra. W każdym tygodniu rozpiskę uzupełniamy w czwartek. Wiec wynika z tego ze chyba bedzie pokazywane oprocz maratonu. A nawet jakby nie grali w multi to na pewno bedzie w Cinema CIty :)

ocenił(a) film na 8
nbartekn

Rozpiska już jest od wczoraj tj. środy i właśnie nie widziałem w niej SC, a po kilku godzinach dostałem sms z info na temat nmf w której zamieszczony został ten tekst: Z ostatniej chwili: Sin City 2 w Multikinie zobaczysz tylko w nocy sin city (nie będzie zwykłych seansów)!

WCC będą grali na pewno ale tam akurat to nie opłaca mi się jechać.

ocenił(a) film na 9
VisitorQ

Faktycznie nie graja, nie wiem czemu mi tak odpisali... Swoja droga to bardzo dziwne ze robia maraton a filmu wogole grac nie beda.

ocenił(a) film na 8
nbartekn

Ja osobiście pamiętam tylko jeden taki przypadek w latach wcześniejszych - w 2012 byłem na maratonie horrorów i tam obejrzałem Dom w głębi lasu, który potem w multi w ogóle nie był grany. I o tyle o ile jeszcze tamten tytuł jestem w stanie zrozumieć to tutaj jest to dla mnie kompletnie nie do pojęcie - znane nazwiska, kontynuacja znanego tytułu, wiec bileciki by się sprzedawały.

ocenił(a) film na 5
VisitorQ

Bileciki by się sprzedawały? To jak to się stało, że w ameryce gdzie te nazwiska są znane jeszcze lepiej, do tego gdzie znany jest ten komiks bileciki kompletnie się nie sprzedały?

Prosta sytuacja: Film miał fatalne wyniki, więc nie opłacało im się ryzykować ;)

ocenił(a) film na 8
Dealric

Ok, ekspertem nie jestem, ale z tego co się orientuję to niektóre filmy czasem zarabiały więcej poza USA i to przesądzało o produkowaniu ich kontynuacji bądź też nie.

ocenił(a) film na 5
VisitorQ

Film zarobił 13 milionów w stanach. 14 poza stanami. W sumie 27 milionów. Z tego mniej niż połowa trafila do twórców.
Rzucanie filmu do krajach o niewielkich rynkach filmowych to ryzyko większych kosztów niż zysków.

ocenił(a) film na 5
VisitorQ

Do tego dochodzi fakt, że film w Polsce zarobil ledwie 300 tysięcy, więc multikina to byłaby kwestia może 75 może 100 tysięcy. Z tego jakieś 30-40% trafiłoby do twórców. Innymi słowy korzyść byłaby minimalna biorąc pod uwagę dodatkowe koszty.
Poza tym film był ryzykiem strat dla samego multipleksu. Ryzykiem którego nie zdecydowano się ponosić;)

ocenił(a) film na 8
Dealric

Aha. Ok.

użytkownik usunięty
Dealric

Bo pierwsze Sin City było genialne, ale zbyt mroczne i ponowne odwiedzenie tego samego uniwersum grozi depresją, alkoholizmem i uzależnieniem od seksu, hazardu i przemocy. Klimat za ciężki dla przeciętnego Kowalskiego. Filmy noir są passe, a Sin City było noir do kwadratu.

ocenił(a) film na 7
Mieloneq

Zdziwię się, jeśli tak faktycznie będzie. Chyba, że zapłacili dystrybutorowi tylko za ten piątek ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Mieloneq

Wiadomość sprzed trzech godzin z facebooka:

To prawda, film „Sin City: Damulka warta grzechu” nie znajdzie się w repertuarze kin sieci Multikino.

ocenił(a) film na 9
Mieloneq

Podobno tylko Cinema City i Femina

Luki1_filmweb

film miał być grany normalnie w Multikinie, jednak na ostatnią chwilę wynikły jakieś problemy z dystrybutorem. niestety stanęło na tym, że Sin City 2 będzie tylko na Enemefie.

ocenił(a) film na 3
Luki1_filmweb

Femi co?

ocenił(a) film na 5
Luki1_filmweb

Luki1_filmweb jeszcze Kinoteka,Atlantic,Wisła i Praha

Mieloneq

Również wczoraj dostałem takiego smsa. Niestety nie jestem w stanie udać się na maraton mocny, więc moje zaskoczenie i oburzenie było tym większe. Z początku pomyślałem, że jest to jakiś chwyt żeby więcej ludzi udało się na maraton (mało chętnych?), a następnie zmienią zdanie, że jednak było duże zainteresowanie i będą normalne seanse. Ale kto wie może rzeczywiście mają jakieś problemy i nie mogą się dogadać.