Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64613
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Marv???

ocenił(a) film na 6

Nie wiem czy dobrze się orientuje(pewnie dobrze:) ), ale Marv zginął w pierwszej części to z jakiej racji jest w obsadzie dwójki??? to będzie jakiś prequel???

ocenił(a) film na 8
WujekChu1ek

Widac nigdy nie miałeś w ręku komiksu sin city (ja mam 2 numery) z tego co pamiętam jest 7 zeszytów z czego zekranizowanych zostało 3 (1 cześc filmu)i nie są to 3 pierwsze numery, Marv pojawia się choćby z Dwightem w "damulka warta grzechu" (akurat mam ten numer) można to nazwać prequelem choć tak naprawde historie te nie są przedstawione w sposób chronologiczny.

johnyss

Marv to kozak

ocenił(a) film na 7
johnyss

Historie zawarte w komiksach nie są pisane jedna po drugiej, ale praktycznie wszystkie się ze sobą przeplatają. Jedne dzieją się wcześniej inne później a niektóre w tym samym czasie. Komiks jest świetny, mam wszystkie części.

WujekChu1ek

Z tego co słyszałam to akcja sin city 2 dzieje się przed wydarzeniami z jedynki sin city więc to taki prequel.

ocenił(a) film na 8
nudecroft

Marv nie zginął, zginął Hartigan

ocenił(a) film na 6
Jamal_urban

Obydwoje zginęli...

WujekChu1ek

obydwaj

ocenił(a) film na 6
e-kon03

obydwaj i obydwoje obie formy są poprawne...tak jak "pisze" i "jest napisane"...

ocenił(a) film na 6
WujekChu1ek

Eeee... nie. Obydwoje - gdy mamy do czynienia z kobietą i mężczyzną. Obydwaj - gdy mówimy o dwóch mężczyznach. Uczą tego w podstawówce. A pisze i jest napisane to też co innego.

A historia w tej części skupia się na Dwightcie przed jego operacją twarzy. Co się dzieje trochę wcześniej niż historia z Dwightem w pierwszym filmie.

ocenił(a) film na 6
DrFaust

ok masz racje z tą płcią żeńską i męską... ale pisze i jest napisane, to forma jest poprawna w obu przypadkach...
ps. nie wyjeżdżaj mi z podstawówką ziom... z resztą wyj...ebka.... nie chce mi się konwersować jestem trochę zadżumiony:P

ocenił(a) film na 6
WujekChu1ek

Wybacz, jeśli to wydało Ci się obraźliwe, wciąż jest to jednak fakt. Co do "pisze" i "jest napisane" to od kiedy to jest poprawne? Bo z tego co wiem nadal RJP (Rada Języka Polskiego) nie uznaje poprawności formy "pisze" w tym kontekście.

ocenił(a) film na 6
DrFaust

Z tego co mi wiadomo obie formy są poprawne...wcześniej powinno się mówić: "patrz co tu jest napisane" a teraz można użyć także: : patrz co tu pisze". nie wiem mogę się mylić w końcu jestem tylko człowiekiem a nie robotem:P

Jamal_urban

Marv zginął na krześle.

ocenił(a) film na 6
helsinger

a nie krzesło zginęło na marvie??:P

WujekChu1ek

to krzesło zginęło Marva

ocenił(a) film na 6
zabuuuchna

hehehe nie mam juz pomysłow na mixa:P

ocenił(a) film na 7
WujekChu1ek

Marv to kozak.

ocenił(a) film na 9
braindead138

Hardcorowy koksu ;) Ziomek na serio potraktował dietę opartą na rocket fuel i double blast xD