Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64613
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Przyznam że film świetny. Genialna kreacja Mickego Rourka i świetna muzyka. Klimat, znów na najwyższym poziomie. Pierwsza część miała troche większe ambicje, tu postawili na sceny akcji. Robi wrażenie tylko w kinie - nie ściągajcie z internetu, a później na głupiego wstawiacie 1/10. W każdym razie dobry film. (to wszystko może się wydarzyć. liczę na to)

Allor1994

Mogę się zapytać gdzie oglądałeś ten film, skoro ma on dopiero wyjść pod koniec roku?

ocenił(a) film na 3
pikaola

To samo pytanie co wyżej...?? Gdzie go oglądałeś??

anulka88

Lub daj numer dilera bo widze że zaliczyłeś niezły flashforward

pikaola

Przecież napisał "(to wszystko może się wydarzyć. liczę na to)"
Co za ludzie

Sinnerr

Coś mi się wydaje, że post był zmieniany, a zresztą z wypowiedzi Allor1994 wynikałoby, iż on już ten film widział.
W takiej wypowiedzi powinien użyć trybu przypuszczającego, czyli np. Mam nadzieję, że film nie zawiedzie i będzie tak samo genialny jak część pierwsza.
Od razu "Co za ludzie". Może faktycznie nie zauważyłam zdania w nawiasie. Tylko trudno, żeby nie zauważyły tego 3 osoby ;/
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
pikaola

ehh, a co za problem napisac o przyszlosci w czasie przeszlym, zaznaczajac jak byk w nawiasie nadzieje na taka wypowiedz po obejrzeniu filmu w przyszlosci? to, ze wiele osob nie zauwazylo mnie nie dziwi. wielu ludzi nie rozumie najprostszych, najbardziej durnych prowokacji, a juz czytania ze zrozumieniem dzis nie mozna od ludzi wymagac, bo to za trudne. co za ludzie...

co do tematu to zmienilabym dwie rzeczy: nie akcja, a wlasnie to 'cos' co bylo w sin city, mi by bardziej pasowalo. ostatnia rzecza, ktora powinni robic z tym filmem to tylko uwaga skupiona na akcji. a dwa: lepiej zeby ten film nie byl tylko dobry, ale jeszcze lepszy niz sin city, choc to moze byc za trudne