Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64613
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Przeczyałem obsadę drugiej częśći Sin City i zastanawiam się,jakim cudem nadal żyje
Marv,Hartigan....Wytłumaczy mi ktoś to dyskretnie,ponieważ jeszcze nie miałem przyjemności
obejrzeć drugiej części :)

ocenił(a) film na 5
lolosiosio

Co tu wyjaśniać? W części I była zaburzona chronologia, prawda? No to zostało to podtrzymane - ten film to prequelo-sequel, tj. dwie historie dzieją przed tymi z części I, a jedna po nich. I już.

ocenił(a) film na 7
lolosiosio

Wyjaśniam bezspoilerowo
Hartigan pojawia się tu jako zwidy Nancy
Marv pojawia się w dwóch historiach prequelowo, tj. przed pierwszą częścią. Czemu on jest w historii Nancy ciężko stwierdzić. Błąd scenariuszowy myślę

ocenił(a) film na 5
Gyp

Poprawka, Hartigan nie pojawia się jako zwidy Nancy, bo Nancy nie jest świadoma obecności Hartigana.

Z Marvem możliwe, że jest luka, aczkolwiek w pierwszej części nie spotyka on Roarka bezpośrednio, co mogłoby podważyć teorię. W dodatku trzeba by powrócić do pierwszej części dokładnie, bo jeżeli nie ma nigdzie gadki o tym, ze Roark jest żywym człowiekiem to wszystko pasuje.

lolosiosio

Bo jest nieśmiertelny, jak przykładowo Thor i Odyn albo Ava Lord.

ocenił(a) film na 9
Lucardis

Ava Lord niesmiertelna? Skad ten wniosek?

nbartekn

W sumie to coś mi się mogło pomylić, ona prawie w każdym filmie tak ładnie umiera, a potem tak ładnie się pojawia w następnym, że wydawała się nieśmiertelna. Wkrótce z ilością śmierci zrówna się z Seanem Beanem.

ocenił(a) film na 7
Lucardis

Mylisz się, Thor i Odyn nie są nieśmiertelni. Przypomnij sobie co powiedział Odyn do Lokiego w drugiej części: "Nie jesteśmy bogami. Rodzimy się, żyjemy i umieramy. Tak samo jak ludzie." Z resztą w filmie Asgardczycy umierali podczas walk.

dirt16

Dzięki, że wywróciłeś mój świat do góry nogami. I po co mi ta wiedza? Teraz muszę się zabić.

Lucardis

Miałam to samo ze Św. Mikołajem ;)

yosha69

To święty Mikołaj też nie jest nieśmiertelny?

Lucardis

Podobno nie istnieje ...

yosha69

Co za głupoty. To kto by dostarczał te wszystkie prezenty?

Lucardis

Też uważam to za niedorzeczność. Nie mam pojęcie może inny superbohater np. Chuck Norris ?

użytkownik usunięty
yosha69

świetny avek

użytkownik usunięty
Lucardis

może zębowa wróżka

To już prędzej dwunastu małych murzynków. Szybcy, zakamuflują się w kominie, a potem sprawnie znikną.

użytkownik usunięty
Lucardis

i nie było już nikogo

ocenił(a) film na 8
lolosiosio

Epizod z pierwszego Sin City, w którym ginie Marv, jest chronologicznie ostatni.