Niestety obejrzałem ten film... Niestety bo było okropnie nudny, nie ukrywam, że w połowie zamknęło mi się na momencik oko. Film obejrzałem tylko dla obowiązku, horror, gatunek który umiera powolną NUDNĄ śmiercią w ostatnich czasach dzięki takim filmom jak ten czy Kroniki opętania. Facet ogląda, ogląda i ogląda filmy, a na koniec i tak nie wiadomo gdzie i jak to wszystko się zaczęło.
Ogólnie 3/10 za nietypową i dziwną nawet jak na ten gatunek filmu muzykę.
Osoba. która uważa takie filmy jak Batman czy Transformers za arcydzieła w ogóle nie powinna się zabierać za ocenianie na Filmwebie, tym bardziej horrorów. A porównywanie Sinister do Kroniki opętania to jest jakieś nieporozumienie i nieznajomość tematu.
dokładnie, zachęcam do lektury książki - "Leksykon filmowego horroru" Bartłomieja Paszylka. Kompendium wiedzy o kinie grozy, w którym w razie kontynuacji na pewno znalazł by się Sinister.
Rzecz w tym czego oczekujemy od horrorów...Tak naprawdę wszyscy tu mają racją i jednocześnie mogą się myllić. Dawno zacząłem sobie odpuszczać tu cytat. "wnętrzności, krew itd) Wręcz siadłem do filmu z założeniem, że jak coś takiego zobacze to najzwyczajniej w świecie skorzystam ze swojej wolności wyboru i wyłączę....Dla mnie dobry horror według moich standardów...
Problem w tym, że plebs nie raczy nawet zapoznać się z gatunkami filmowymi. Są ludzie ograniczeni dla których istnieje tylko jeden gatunek horror. Oglądają horror i potem twierdzą, że to był kiepski horror. Ci sami ludzie pewnie po zjedzeniu ogórkowiej mówią, że to była paskudna pomidorowa.
Zgadzam się ogórkowa to fatalna pomidorowa... :) Ale już np rosół to taka trochę obietnica przyszłej pomidorowej...:)))
Nie uważam się za speca w gatunku horror. Sporo filmów za mną a ten był na ich tle dobry...
No to pytanie ... gdyby chcieć przedstawić najlepszego reprezentanta gatunku horror. Wiecie takiego który od A do Z...miałby to co od horrorów oczekujemy...W skali 1-10 oczywiście 10 To co by to był za film ?
Hmmm.. kurcze tutaj trzeba pomyśleć i możnaby wystawić 3 najlepsze. Horror mam na myśli nie latające mięso.
Może Egzorcyzmy Emily Rose, może ostatni dom po lewej i w zasadzie teraz ciężko mi przywołać jakieś ale na pewno zastanowię się i napszę.
a jesli chce ktos sie porzygać to polecam Martyrs.
Oczywiscie westia indywidualna co kogo przeraza