PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34890}

Siostry Magdalenki

The Magdalene Sisters
2002
7,6 19 tys. ocen
7,6 10 1 19086
6,4 8 krytyków
Siostry Magdalenki
powrót do forum filmu Siostry Magdalenki

Ten film mną głęboko wstrząsnął. Ten dramat człowieka, taki sam jak w obozach pracy...

ocenił(a) film na 5
jupiter87

A mna nie wstrzasnal zupelnie i nie mysle, ze jestem bezduszna :P Ot, szczerze mowiac, spodziewajac sie schematycznosci tematu, mialam nadzieje, ze film porwie mnie rezyseria, badz aktorstwem, a tu - nic z tych rzeczy... Nudny i przewidywalny - marny pomysl scenarzysty i kiepskie wykonawstwo. Choc jestem praktykujaca katoliczka, nie neguje istnienia pokazanego w filmie faktu, ale... Jesli oceniac wartosci artystyczne samego obrazu, to musze przyznac, ze ani to ciekawe, ani wybijajace sie ponad przecietnosc.
Mam te glupia przypadlosc, ze najgorsze, filmowe "dno" ogladam od A do Zet, zeby z czystym sumieniem wydac opinie. Zatem... 5/10, co, mimo wszystko, do "dna" nie pretenduje:)

kayka80

Mną nie wstrząsnoł bo ksiądz wykorzustujący otumanioną dziewuche w celu zrobienia mu laski nie jest nicyzm obcym w tej instytucji, tylko się o tym nie mówi proste. Nie tylko tam są takie patologie, niestety zamiast z ato przepraszać watykańska mafia tuszuje setki podobnych spraw.