6,7 149  ocen
6,7 10 1 149
Sirius
powrót do forum filmu Sirius

ocenił(a) film na 4

Dokument stara się wyjaśniać, że kosmici odwiedzali nas praktycznie zawsze, ale nikomu na rękę jest rozpowszechniać takie informacje, ogólnie rzecz ujmując, przez planowany rozwój technologiczny świata napełniający kabzy elit. Między innymi pojawia się tu wątek kontaktów telepatycznych poprzez medytację lub próba udowodnienia, że mumia odnaleziona na pustyni Atakamia w Chile to rzeczywiście kosmita.

Szczerze wierzę w cywilizacje pozaziemskie, bądź też fakt, że Ziemia była i jest odwiedzana przez kosmitów. W zasadzie chcę wierzyć (bo to wydaje mi się jedyną logiczną prawdą), że od nich wręcz pochodzimy wraz ze wszystkimi religiami świata, ale nie kupuję tego co chce nam sprzedać główny bohater filmu - Steven M. Greer. Nie chcę, żeby to brzydko zabrzmiało, ale wygląda mi on na idiotę i fanatyka, który po prostu zarabia na przedstawianiu swoich ideologii, a w gestach i mimice daje po sobie poznać, że sam nie wierzy do końca w to co mówi. Wręcz w jednym momencie udaje, że się rozpłakał, a mi opadła szczena, że jest takim... nie mogę znaleźć słowa. Film byłby spoko, ale tylko z narratorem, bez skupiania się na jednym łachu.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa