ale lipa ze z napisami i bez dubblingu :| przynajmniej jak ja szukalam wszedzie czy z dubblingiel nie ma to mi powiedzieli ze niestety tylko z napisami.. bo dzwonilam do moich ulubionych kin ;( i dupaaa.... nic z tego.. ale i tak na tym bylam a film nie sprawil na mnie wielkiego wrazenia. ale glupi tez nie byl.
pozdro 4all
co ty chciałeś zepsuć film dodając mu duubing powaliło ci e najlepsze filmy są w orginale a jak nie umiesz ani troche angielskiego to idź zakówaj ja dobrze angielskiego nie umiem ale troche tak i jak czytam napisy słysze dialogi to wszystko rozumiem co kto w danym momencie mówi słysze odpowiednią barwe głosu naturalny głos aktórów/ek coś pięknego to oni twożą film jak mozna by to zepsuć dodajać powalony dubbing a film mile mnie zaskoczył szczególnie po recenzjach tych niektórych typu przerekalmowany ja nie wiem gdzie wy ter reklamy widzielisćie ja widziałem zwiastun z neta całkiem podobny do innych widziałem plakaty i w FilMIE jest taka gazeta jak sie ktos interesi też plakat i recenzje a tak przy okoazji każdy film jest tak reklamowany no i stwierdzam dla mnie całkiem całkiem prawie idealny jak n ten gatunek na równi z 1 częścią Tomb Raidera a jeszcze jakby ten skarb naprawde istniał to by było wspaniale :) no ale jeśli nie istaniała taka historia to jedynie moim zdaniem powinni dodać dopisek Science-fiction no bo to tak jak z inną fantastyką skrb nie istniał matrix tez nie niewidze duzej róznicy więc poco dawać człowiekowi złudzenie zresztą po ilości było widać a już myśllałem że sie realistycznie zakończy ze go nieznają było by świetne zakończenie jeszcze z jakimś podkontekstem psychologicznym natematr natury poszukiwawczej człowieka no ale mądre dramatyczne zakończenie by się przeciętnemu kowalskiemu nie spodobało no ale z myślą o nowaku powinni wersje reżyserską zrobić tylko tu znowu problem okazuje sie ze film jak film dla kasy nie z chęci sprawdzenia się ze strony kogos tam np reżysera tak jak to było w Efekcie motyla też wspaniały film ja osobiście polecam jeszcze Dom z piaku i mgły bardzo interesujacy filmik
:| NO ok FILM jest fajny. Nie moge narzekać. Dla mnie napisy nie byly problemem ale moi znajomi stwierdzili ze z napisami to tylko gowno jest :| any questions )?
O czym ty gadasz?! Film z aktorami z dubbingiem?!!!! Opanuj się zanim walniesz coś głupiego!!!!!!!!!!!!!!! Rozumiem bajkę, film animowany z dubbingiem, ale... O Jezu! Aż strach pomyśleć... Np. Piraci z Karaibów... Jack Sparrow mówiący głosem Cezarego Pazury....brrrrr... Dziękuje za inteligencje ludzi, którzy sprowadzili filmik do naszych kin i nie zrobili do niego dubbingu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Pozdro dla was.
Kaileena
Jezu, masz rację. Gdyby w Piratach był dubbing, chyba bym sie zarżnęła. Polacy robią naprawdę MARNY dubbing( wyłączając takie kreskoówki jak np. Shrek, Epoka Lodowcowa czy Madagaskar:)). Moim zdaniem to jest kaleczenie filmu. Uwielbiam słuchać naturalnego głosu aktorów,bo dubbing często psuje klimat. Tak jest moim zdaniem w przypadku marzyciela. Obejrzałąm go z napisami, nie tolerowałam nawet lektora, który psuł urok tego pięknego filmu.
Ogólnie, ciesz sie, że nie trafiłas na dubbing. Zresztą najczęściej nie robią dubbingu w takich filmach, bo byłoby to komiczne. Zastanów sie, co mówisz.
Pozdro!