PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103997}

Skarb narodów

National Treasure
2004
7,1 228 tys. ocen
7,1 10 1 227740
6,0 40 krytyków
Skarb narodów
powrót do forum filmu Skarb narodów

Widzę, że komentarze poniżej rozpływają nad wspaniałością tego filmu i szczerze mówiąc
nie wiem co was tak w nim urzekło. Strasznie mnie irytował wątek rodziców głównego
bohatera, taki typowy amerykański nierealistyczny infantylizm bijący z ich zachowania...
Ogólnie humor wydawał mi się strasznie sztuczny siłą rzeczy porównywałem ten film z
trylogią o Indym Jonesie, i mam wrażenie, że Skarb Narodów do pięt nie dorasta filmom z
H. Fordem...

infrared118

...Jak i komentarze powyżej. Nie rozumiem skąd wzięła się tak wysoka ocena filmu. To niesprawiedliwe w stosunku do mniej znanych, a lepszych filmów, ocenianych przez mniejszą część flmwebowej społeczności. Jak dla mnie to film jakich wieoe, zwykła nawalanka, prosty scenariusz i łatwe do przewidzenia zakończenie. W odróżnieniu od cudownego Indany Jonesa, brak ciekawego głównego bohatera i dobrego, niewymuszonego humoru. Typowo amerykański film do obejrzenia - i zapomnienia..... Dlatego tylko 5 gwiazdek.

cwaj

Ogólnie oprawa była bardzo ładna. I raczej brawa dla scenografów niż dla aktorów. Wiele momentów jak dla mnie było na siłę, tak jakby musieli wykonać jakiś zapisane czynności, które lubią w filmach widzowie. Kilkakrotnie próbowałam oglądać ten film bezskutecznie, aż do wczoraj. I sobie tak myślę, że dobrze, że wszystko już miałam pozałatwiane, bo żałowałaby bardziej czasu jaki poświęciłam na ten film.