Sklep dla samobójców

Le Magasin des suicides
2012
6,4 20 tys. ocen
6,4 10 1 20035
5,0 5 krytyków
Sklep dla samobójców
powrót do forum filmu Sklep dla samobójców

A mnie ten film, bo chyba można go tak nazwać, bardzo się podobał. Zupełnie coś innego. Ten klimat, mroczne postacie, fabuła! Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam w wersji animowanej. Nie ma co narzekać na polski dubbing, był dobry, choć niektóre piosenki brzmiały trochę nienaturalnie. Polecam! ;)

brain-storm

Zgadzam się. Klimat, postacie i ogólny pomysł jest bardzo ciekawy, a do tego niespotykany co jest wielkim plusem . Jednakże jak dla mnie było o wiele za dużo śpiewania i muzyki , mimo że to musical. Sama fabuła na początku bardzo mi się podobała , ale z czasem coraz mniej. Może oczekiwania w stosunku do tej animacji były nieco inne. A co do dubbingu również uważam, że był dobry. :)

ocenił(a) film na 5
Domminika1997

Podpisuję się pod tym.
Początek - super! Później coraz gorzej. A scena, gdy Alan skakał na trampolinie, by wzbudzić śmiech ojca, zażenowała mnie.
Miałam duże oczekiwania w stosunku do tego filmu, zawiodłam się.
Oczywiście oglądałam z napisami, oglądając film z dubbingiem (nigdy nie widziałam dobrego dubbingu poza Shrekiem) nie możemy ocenić filmu, gdyż tak naprawdę podane nam jest zupełnie co innego niż autor zamierzał.
Być może jest to film kierowany bardziej do zdołowanych "ciężkim życiem" nastolatków.