Sklep dla samobójców

Le Magasin des suicides
2012
6,4 20 tys. ocen
6,4 10 1 20035
5,0 5 krytyków
Sklep dla samobójców
powrót do forum filmu Sklep dla samobójców

Tematyka filmu mi odpowiadała, ale niestety dużo rzeczy mnie w tej produkcji rozczarowało. Przede wszystkim wstawki muzyczne,
które były infantylne i stawały się coraz bardziej irytujące z każda kolejną piosenką. Po drugie zakończenie ,które niczym nie zaskoczyło,
a do tego było strasznie przewidywalne. Oczekiwałem czegoś lepszego, dlatego tylko 5/10

ocenił(a) film na 7
Dewan

również oczekiwałam czegoś lepszego, bardziej wątkowej fabuły, mniej śpiewania..
jedynie za animacja punkt więcej

Dewan

Nie wiem jak jest w wersji z dubbingiem, ale w wersji z napisami te wstawki muzyczne są dla mnie po prostu genialne :) Jeśli oglądaliście film z dubbingiem to być może ten zabieg wszystko zepsuł?

użytkownik usunięty
Purslane

Zgadzam się, że piosenki w wersji francuskiej są świetne;) Choć oszczędne muzycznie (bodajże w każdej jedna, prosta melodia) to jednak ten język można słuchać i słuchać.

ocenił(a) film na 8

Daję 8, bo bardzo mi się podoba graficzność tego filmu, ale biorąc pod uwagę że to raczej film dla dorosłych wstawki muzyczne były trochę denerwujące.

użytkownik usunięty
jamnisia

Dlaczego to wstawki muzyczne miałyby być denerwujące dla dorosłych?

ocenił(a) film na 8

Piosenki wydały mi się trochę dziecinne przy tematyce bajki :) Ale ogólnie bardzo fajny film.

użytkownik usunięty
jamnisia

Zwłaszcza ta, gdzie Lukrecja siedzi w wannie wypełnionej krwią, a Mishima snuje się między powieszonymi ludźmi?:)