PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468296}

Slumdog. Milioner z ulicy

Slumdog Millionaire
2008
7,4 597 tys. ocen
7,4 10 1 597444
6,6 80 krytyków
Slumdog. Milioner z ulicy
powrót do forum filmu Slumdog. Milioner z ulicy

PIOSENKA

ocenił(a) film na 7

Słuchajcie, może ktoś wie lub zna piosenkę, a dokładnie jej urywek, którą miał Salim na komórce swojej ? Dzięki jak ktoś będzie w stanie na to pytanie odpowiedzieć :) Pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 9
AndyMichno

# W scenie, w której spotykają się już dorośli bracia: Salim i Jamal, dzwoni telefon tego pierwszego. Melodia dzwonka, którą da się słyszeć to motyw z hinduskiego filmu pt. "Mój kraj" z roku 2004. Ciekawe jest to, że kompozytorem muzyki do obu obrazów jest A.R. Rahman.

znalezione w ciekawostkach o filmie ;)
http://www.filmweb.pl/f468296/Slumdog+Milioner+z+ulicy,2008/ciekawostki

ocenił(a) film na 9
mianps

a dokładniej to jest utwór:
A.R. Rahman - Liquid Dance

polecam soundtrack z filmu ;)

ocenił(a) film na 7
mianps

Szukam w ścieżce dźwiękowej z tego filmu, na razie nie mogę znaleźć :p ale się nie poddaję ;)

ocenił(a) film na 7
AndyMichno

Okej, już szukam w necie.Super dzięki za pomoc :)

ocenił(a) film na 7
AndyMichno

Jakoś tak nie pasuje ten utwór : A.R. Rahman - Liquid Dance. To chyba nie jest ta piosenka, a jak jest, to od którego momentu zaczyna się ten motyw który miał jako dzwonek?

ocenił(a) film na 9
AndyMichno

No jeśli Ci chodzi o tą scenę gdy są na budowie tego wieżowca a później do Salima dzwonią kiedy śpi czy tam odpoczywa to jest to ten utwór. Początek jest dzwonienie telefonu a później Liquid Dance leci

ocenił(a) film na 9
mianps

oki, to nie ten kawałek... przeoczyłem ten telefon jak siedzą i gadają;p
Więc albo to jest: "A.R. Rahman - Millionaire"
albo motyw z telefonem pochodzi z filmu "Mój kraj/Swades" [2004] też A.R. Rahman ale z tych piosenek co znalazłem żadna mi nie pasuje do tego dzwonka w filmie...jak znajdziesz to daj znać

ocenił(a) film na 9
mianps

Ha....mam:D
Swades theme music - główny motyw z tego filmu "Mój kraj/Swades" [2004],hih