Smakosz 2

Jeepers Creepers II
2003
5,7 26 tys. ocen
5,7 10 1 25653
5,2 8 krytyków
Smakosz 2
powrót do forum filmu Smakosz 2

Dawno nie widziałem tak dobrego filmu !
Wartka akcja, wybitne dialogi, efekty specialne i oczywiscie narastjacy strach.
Gdy oglądam taki film jak Smakosz 2, to zaczynam sie zastanawiać czy nie popierać kary śmierci oraz aborcji.
Ten film z zadnej strony nie jest dobry, i co wiecej jest to nabardziej schematyczny i najgorszy horror jaki w zyciu widziałem.
Aktorstwo ? po porwaniu tego chlopczyka przez Smakosza, jego ojciec i brat, najwyrazniej mieli to w nosie, przynajmniej tak to wygladalo. Twarze totalnie bez wtrazu - nie wiadomo czy koles sie cieszy ze jedna geba do karmienia mniej czy moze mu troche przykro bo osoba która kochal nagle zostala porwana.
Realizm ? wiadomo, ze w horrorach nie mozna mówic zbyt wiele, o realizmnie, ale dajcie spokój. Tytulowy bohater, w biegu, z odległosci, minimum, kilometra trafia "czyms" w poruszajacy sie cel, w tym wypadku opone atobusu.
Koleja sprawa - laska patrzy przez okno i widzi zakrwawione dzieci.
Nie wiem czemu to mialo slużyć, moze mialo spotęgować klimat filmu, a może jest to jakis niewydarzony i nie zrozumiały do końca pomysł reżysera.
Wiele można złych rzeczy napisac na temat, tego ... hmmm ... filmu ?
nie, nie filmu ! słowo "badziew" jest bardziej odpowiednie.
Poszukajmy wiec, rzeczy pozytywnych. w końcu nie ma takiego złego co by na dobre nie wyszło.
Zaczne i skoncze na tym ze mozna sie z tego posmiac !
Nieudolne starania bohaterów by uniknąc nieuniknionego, przyprawiaja widza o szeroki usmiech na twarzy.
Dialogi... hmmm, mozna chyba tez zaliczyc do plusów tego filmu, ponieważ zadko mamy okazje usłyszeć w filmach takie " perełki ".
Posumowując, film ten jest tak bezgranicznie głupi, że mimo dobrych chęci nie jestem w stanie wymyslić żadnego usprawiedliwienia.
Wątpie by ten film sie komus spodbał, ale wiadomo - sa wyjatki, toteż tym którzy temu filmu dali wiecej niz 3 gwiazdki, polecam takie filmy jak:
"Jestem po**bem i lubie masło"
"Jestem po**bem i nie lubie masała"

pozdrownia dla wszytkich :***
podzielcie sie opiniami.