PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7052}

Smerfy

The Smurfs
2011
6,1 61 tys. ocen
6,1 10 1 61438
5,2 31 krytyków
Smerfy
powrót do forum filmu Smerfy

Co za dno

ocenił(a) film na 1

Wielkie jedno nieporozumienie. Ponieść się żeby zrobić taki film i tak go zniszczyć, powinno się u kamieniować scenarzystę i reżysera, o grze aktorskiej już nie wspominam bo chyba z naszej łódzkiej szkoły filmowej ''praktykanci'' lepiej by to zagrali.
Co do polskiej wersji językowej to najlepszy głos miał papa smerf reszta to porażka. Stuhr tak kiepsko zagrał Gargamela że szok. Nawet nie wiem po co ja tyle piszę o tym filmie. po prostu nie polecam i nie traćcie na to kasy żeby iść do kina

janek273

Nie słuchajcie go! Idźcie na ten film i powiedzcie mu, że jest świetny i wcale nie jest porażką!

ocenił(a) film na 1
davis3

A co zwracasz za bilety ze tak namawiasz ludzi żeby szli na ten kicz ?
Trzeba miec nie złą pustkę w głowie żeby uznać ten film/bajkę za świetny.

janek273

To nie jest wcale żaden kicz!

ocenił(a) film na 8
janek273

A kim Ty jesteś by oceniać Stuhra? Rozumiem, przyzwyczaiłeś się do serialu i oczekiwałeś że film będzie podobny. I tu trzeba pogratulować autorom - nie był jego kopią. Z pewnością nie jest to arcydzieło ale żeby nazywać to kiczem? BZDURA

ocenił(a) film na 1
arturokol

jak to kim, kimś kogo ocena i krytyka się liczy bo nie robi to dla siebie tylko dla nas i to my płacimy za jego prace

ocenił(a) film na 8
janek273

Tyle że to tylko twoje zdanie a wypowiadasz się w imieniu wszystkich. Poza tym o filmie decyduje producent - kapitalizm, a Stuhr to profesor, profesjonalista, trzeba być nie lada fachowcem uczyć mistrza, no chyba że jesteś - to przepraszam. Rozumiem, film się Tobie nie podoba, ale żeby pisać takie bzdury...

ocenił(a) film na 1
arturokol

O czym ty w ogóle bełkoczesz, człowieku idź się napij waleriany wyjdź do ludzi ,wróć, jeszcze raz wyjddź i nie wracaj a najlepiej gdzieś pod samochód wpadnij

ocenił(a) film na 6
janek273

Widzę, ze wysoki poziom inteligencji, aż bije blaskiem od twojej osoby. Nie ma to jak ubliżać drugiej osobie, gdy się nie ma sensownych argumentów.

janek273

i będzie tekst:hej!zatrzymaj ten wóz!!!i bum!!!

arturokol

hahahhaah "a kim ty jestes zeby oceniac sthura"???- Widzem , który kupując bilet zrzucił się Sthurowi na jego gażę...
Czemu w tym kraju inteligencja (nawet ta na poziomie przeciętnym) to towar deficytowy?

janek273

no no jestem ciekawa jak wypadną przyjaciele z podwórka

ocenił(a) film na 6
janek273

Niestety, dubbing pogrzebał ten film. Obejrzałem film w wersji oryginalnej (TS-y krążą) i zupełnie inaczej się go ogląda.

ocenił(a) film na 5
psysutra

Uważam, że dubbing nie był wcale taki zły. Gorzej z resztą- ta bajka była po prostu nudna:/ Ps. Na plus animacja (ale tylko w wersji "wioskowej").

Tosia_5

no no jestem bardzo ciekawa jak wypadną te przyjaciele z podwórka

ocenił(a) film na 8
psysutra

No i całe szczęści że nie kopiowali oryginału tylko zrobili własną wersję. Tylko nie do końca rozumiem o co Ci chodzi o dialogi czy aktorów. Co do aktorów uważam że nie można mieć zastrzeżeń a co do dialogów niestety tak - zbyt często niezrozumiałe dla dzieci (właściwie skierowane do dorosłych)

ocenił(a) film na 6
arturokol

Socha i Stuhr- rozczarowanie...

arturokol

masz absolutną rację

psysutra

no no racja

psysutra

racja jestem ciekawa bardzo jak wypadną przyjaciele z podwórka

ocenił(a) film na 9
janek273

kapitalna bajka. polecam !!!! nie rozumiem tych pesymistycznych komentarzy. chyba byliście nie w sosie albo jesteście juz całkiem martwi. zero dzieciecej fantazji. jestem przekonany ze doczekamy sie 2 części

ocenił(a) film na 6
koszanka

OBY NIE!

koszanka

a ja nie mogę się doczekać madagaskaru 4 przyjaciele z podwórka pingwiny z madagaskaru angry birds the movie i epoka lodowcowa 5 w 10.11.2014-18r.

ocenił(a) film na 2
janek273

amen. film zalosny, nudny, straszny, niesmieszny, bez pomyslu, gargamel obrzydliwy, smerfy irytujace. klakier cudowny i to tyle pozytywow. film gdyby byl przeznaczony dla baardzo malych dzieci moze jeszcze by uszedl, gdyby.... male dzieci nie reagowaly placzem na np: ujecie papy smerfa i smialy troche wiecej niz pare razy.

ocenił(a) film na 6
makoo

mocno przesadzacie, bylo kilka naprawdę śmiesznych momentów. Gragamel był bardzo dobrze odwzorowany. Smerfy były slodziutkie, zwłaszcza Ciamajda. Bajka fabularnie nie wzniosła się może na wyżyny, ale była miła dla oka i ucha. Nie dodam jej do ulubionych filmów, ale też nie będę zniechęcać innych do oglądania

Nicolis

no no

makoo

jak garfield

ocenił(a) film na 4
janek273

zgadzam się :)

ocenił(a) film na 9
londontown

jak dla mnie tylko bredzisz ja byłam z dwoma koleżankami wujkiem i siostrą na smerfach i nie było osoby u nas jak i w kinie która się nie śmiała i której się nie podobało

ocenił(a) film na 4
ZwariowanaXD

dno totalne ale cieszymy się ze Kelly Family się podobało :PPP

ocenił(a) film na 1
ZwariowanaXD

Dobrze ze ty mówisz trzeźwo i dojrzale.