Wielkie jedno nieporozumienie. Ponieść się żeby zrobić taki film i tak go zniszczyć, powinno się u kamieniować scenarzystę i reżysera, o grze aktorskiej już nie wspominam bo chyba z naszej łódzkiej szkoły filmowej ''praktykanci'' lepiej by to zagrali.
Co do polskiej wersji językowej to najlepszy głos miał papa smerf reszta to porażka. Stuhr tak kiepsko zagrał Gargamela że szok. Nawet nie wiem po co ja tyle piszę o tym filmie. po prostu nie polecam i nie traćcie na to kasy żeby iść do kina
A co zwracasz za bilety ze tak namawiasz ludzi żeby szli na ten kicz ?
Trzeba miec nie złą pustkę w głowie żeby uznać ten film/bajkę za świetny.
A kim Ty jesteś by oceniać Stuhra? Rozumiem, przyzwyczaiłeś się do serialu i oczekiwałeś że film będzie podobny. I tu trzeba pogratulować autorom - nie był jego kopią. Z pewnością nie jest to arcydzieło ale żeby nazywać to kiczem? BZDURA
jak to kim, kimś kogo ocena i krytyka się liczy bo nie robi to dla siebie tylko dla nas i to my płacimy za jego prace
Tyle że to tylko twoje zdanie a wypowiadasz się w imieniu wszystkich. Poza tym o filmie decyduje producent - kapitalizm, a Stuhr to profesor, profesjonalista, trzeba być nie lada fachowcem uczyć mistrza, no chyba że jesteś - to przepraszam. Rozumiem, film się Tobie nie podoba, ale żeby pisać takie bzdury...
O czym ty w ogóle bełkoczesz, człowieku idź się napij waleriany wyjdź do ludzi ,wróć, jeszcze raz wyjddź i nie wracaj a najlepiej gdzieś pod samochód wpadnij
Widzę, ze wysoki poziom inteligencji, aż bije blaskiem od twojej osoby. Nie ma to jak ubliżać drugiej osobie, gdy się nie ma sensownych argumentów.
hahahhaah "a kim ty jestes zeby oceniac sthura"???- Widzem , który kupując bilet zrzucił się Sthurowi na jego gażę...
Czemu w tym kraju inteligencja (nawet ta na poziomie przeciętnym) to towar deficytowy?
Niestety, dubbing pogrzebał ten film. Obejrzałem film w wersji oryginalnej (TS-y krążą) i zupełnie inaczej się go ogląda.
Uważam, że dubbing nie był wcale taki zły. Gorzej z resztą- ta bajka była po prostu nudna:/ Ps. Na plus animacja (ale tylko w wersji "wioskowej").
No i całe szczęści że nie kopiowali oryginału tylko zrobili własną wersję. Tylko nie do końca rozumiem o co Ci chodzi o dialogi czy aktorów. Co do aktorów uważam że nie można mieć zastrzeżeń a co do dialogów niestety tak - zbyt często niezrozumiałe dla dzieci (właściwie skierowane do dorosłych)
kapitalna bajka. polecam !!!! nie rozumiem tych pesymistycznych komentarzy. chyba byliście nie w sosie albo jesteście juz całkiem martwi. zero dzieciecej fantazji. jestem przekonany ze doczekamy sie 2 części
a ja nie mogę się doczekać madagaskaru 4 przyjaciele z podwórka pingwiny z madagaskaru angry birds the movie i epoka lodowcowa 5 w 10.11.2014-18r.
amen. film zalosny, nudny, straszny, niesmieszny, bez pomyslu, gargamel obrzydliwy, smerfy irytujace. klakier cudowny i to tyle pozytywow. film gdyby byl przeznaczony dla baardzo malych dzieci moze jeszcze by uszedl, gdyby.... male dzieci nie reagowaly placzem na np: ujecie papy smerfa i smialy troche wiecej niz pare razy.
mocno przesadzacie, bylo kilka naprawdę śmiesznych momentów. Gragamel był bardzo dobrze odwzorowany. Smerfy były slodziutkie, zwłaszcza Ciamajda. Bajka fabularnie nie wzniosła się może na wyżyny, ale była miła dla oka i ucha. Nie dodam jej do ulubionych filmów, ale też nie będę zniechęcać innych do oglądania
jak dla mnie tylko bredzisz ja byłam z dwoma koleżankami wujkiem i siostrą na smerfach i nie było osoby u nas jak i w kinie która się nie śmiała i której się nie podobało