PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7052}

Smerfy

The Smurfs
2011
6,1 61 tys. ocen
6,1 10 1 61439
5,2 31 krytyków
Smerfy
powrót do forum filmu Smerfy

SOCHA ŚWIETNA JAKO SMERFETKA, NIE DO POZNANIA, ALE......Stuhrologia ogarnia nasz polski dubbung, jak nie junior Stuhr, to senior i byłoby OK, niech sobie Panowie zarobią, gdyby nie fakt, że w kinie podczas seansu dzieciaki pytają, co robi Osioł ze Shreka jako Gargamel? Czy nikt o tym nie pomyślał obsadzając kolejny raz Stuhrów, że to już nudne, śmieszne, groteskowe, denerwujące??? W USA, skąd się wziął pomysł obsadzania głosowych gwiazd Hollywoodu (BARDZO LUKRATYWNA FUCHA), tam nie ma powtórek, raz, dwa i koniec, a u nas 20 razy Stuhr junior, 10 razy Stuhr senior, please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maria2007_filmaniak

Jak już to DUBBING a nie "dupping".

Lukasz_Artyszuk

no faktycznie, ale tak się zdenerwowałam Stuhrami, że myślałam cały czas o podkładzie do duppppy i tak to wyszło chyba :-) dzięki za korektę.

maria2007_filmaniak

Spoko :) Nic wielkiego się nie stało przecież. hehe

Lukasz_Artyszuk

Właśnie, że "dupping" bo był do dupy :)

ocenił(a) film na 8
maria2007_filmaniak

Mnie także Stuhr niezbyt pasował. Szkoda że nie ma już wśród żywych legendarnego pana Wiesława Drzewicza - on był najlepszy. W ogóle szkoda że inne głosy są niż w bajce... o ale głos Ważniaka pan Mieczysław Gajda ma już 80 lat. Głod Marudy też mi nie pasował w filmie. Socha faktycznie dała radę, laluś tez był ok.
Ogólnie jednak film ok.

maria2007_filmaniak

Zgadzam się w 100% całe szczęście, że nie dali PUDZIANOWSKIEGO

ocenił(a) film na 6
lektor_

Racja. Socha świetnie sobie poradziła, natomiast głos ważniaka kompletnie zmieniony... Mogli poszukać kogoś innego. Bajkwy ważniak był przecudowny! :)

ocenił(a) film na 10
maria2007_filmaniak

A mnie osobiście GArgamel się podobał. Szkoda, że nie ma już z nami Pana Wiesława Drzewicza, aczkolwiek Stuhr poradził sobie lepiej niż przewidywałam. Głos bardzo pasuje do tego aktora. Inna sprawa z smerfami które mają bardzo słabe głosy i mi jako miłośniczce smefowej kreskówki, aż uszy bolały jak te głosy słyszałam.